Farligt for danskere i Kenya

Danske rejsende i Kenya opfordres af Udenrigsministeriet til at tage deres forholdsregler på grund af de seneste dages uroligheder efter præsidentvalget.

Oppositionsstøtterne bankes af politiet under en demonstration. Fold sammen
Læs mere
Foto: Antony Njuguna/Scanpix

Siden torsdagens præsident- og parlamentsvalg, hvor præsident Mwai Kibaki blev genvalgt som præsident i Kenya, har der været uroligheder og demonstrationer i landet. Indtil videre har 38 mennesker mistet livet, og inde på Udenrigsministeriets hjemmeside anbefales danske rejsende at være forsigtige, når de færdes i landet:

- Det tilrådes rejsende at forhøre sig lokalt om forholdene på deres destination, inden de rejser rundt i landet. I Østafrika, herunder Kenya, består der en betydelig terrortrussel. Rejsende opfordres til at udvise agtpågivenhed på offentlige steder, hvor mange vesterlændinge opholder sig, herunder på strande, ved religiøse helligdomme, på restauranter, diskoteker, cafeer, barer og lignende. Det anbefales, at man holder sig på afstand af demonstrationer og politiske møder.

Direktør for Star Tours Stig Elling siger til Berlingske.dk, at der i øjeblikket er mange danske turister i landet, men at de (Star Tour.red) sørger for at informere dem om situationen. Blandt andet beder guiderne de rejsende om at passe på, hvor de opholder sig henne og sørger for at de ikke kommer ud i farlige områder, hvor der er risiko for optøjer og demonstrationer.

- Vi følger udviklingen nøje, og hvis situationen udvikler sig i værre grad, vil vi overveje, hvilke skridt der så skal tages. Vi følger desuden de rejsevejledninger, som Udenrigsministeriet udstikker.

Stig Elling skønner, at der er omkring en 3-400 danskere i Kenya i øjeblikket.