"Farlige" Crocs-sko må stadig bruges i DK

De farvestrålende Crocs-sko må stadig benyttes på danske sygehuse på trods af forbud i Sverige og Norge.

Crocs: Det er ikke træsko, ikke sandaler og heller ikke typiske sko. Men en hybrid af de 3. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Sygehuse i Sverige og Norge har set sig nødsaget til at forbyde sygehuspersonalet at gå rundt i de farvestrålende Crocs-sko.

Årsagen er ifølge Rolf Horne, afdelingsleder på børneafdelingen på Førde Sentralsjukehus, at skoene har så god en isoleringsevne, at den statiske elektricitet ikke bliver afladet gennem gulvet, men i stedet ud gennem fingrene på sygeplejerskerne med risiko for at kortslutte elektrisk udstyr.

Sandalerne er på den baggrund under mistanke for at have medvirket til at kortslutte en lysterapilampe i Norge og en pc.

Ifølge fagbladet Sygeplejersken, så kan medarbejdere på Rigshospitalet i København dog stadig iføre sig Crocs i skarp orange, grøn og pink.

Udstyret på Rigshospitalet er nemlig godkendt og med jordforbindelse, så det skulle ikke kunne påvirkes af statisk elektricitet.

Riskmanager på Rigshospitalet Kim Garde fortæller:

- Vi har for mange år siden forladt alle restriktioner om, at tøj og sko skal være antistatisk, i og med at alt vores udstyr er "jordet" og godkendt til hospitaler. Personalet har i årevis gået i plastiktøj (kunststof, som danner statisk elektricitet red.) og har aldrig oplevet problemer som dem i Norge.

Kim Gardes bedste bud på hændelsen på Førde Sentralsjukehus er, at der har været noget galt med selve lampen, eller at nogen har omgået jordingen af den.