Farages påstand om voldtægter i Malmø skal granskes

Den tidligere Ukip-leder kaldte i februar Malmø for »Europas voldtægtshovedstad« i et britisk radioprogram.

Arkivfoto. Den tidligere Ukip-leder kaldte i februar Malmø for »Europas voldtægtshovedstad« i et britisk radioprogram. Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDERICK FLORIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en radioudsendelse i februar hævdede den britiske politiker og tidligere Ukip-leder Nigel Farage, at Malmø er »Europas voldtægtshovedstad«.

Ifølge Farage er dette en direkte konsekvens af EU's indvandringspolitik.

Det forklarede han i sit eget program på den britiske station LBC. Her forklarede han også, at forholdene i Malmø ikke er udbredt kendt, da svenske medier ifølge Farage undlader at rapportere om dem, skriver Independent.

Kommentarerne udløste debat, og nu vil den britiske mediemyndighed The Office of Communication (Ofcom) indlede en undersøgelse af udtalelserne.

Efter at have modtaget en række klager, vil Ofcom undersøge, om Farages udtalelser var »faktuelt vildledende«, hedder det i en erklæring fra Ofcom.

Nigel Farage mener dog, at han har dokumentation, der kan understøtte hans påstand.

»Min kommentar, om at Sverige er Europas voldtægtshovedstad, kan dokumenteres med statistisk materiale fra FN og Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder«, siger Nigel Farage ifølge The Sun.

»Statistikere kan også bevise, at Malmø i det sydvestlige Sverige er drabshovedstaden i det vestlige Europa«, tilføjer han.

/ritzau/