Farage indrømmer: Leave-kampagnen har lovet for meget

Manden, der er ansigtet på det britiske EU-exit, indrømmer, at kampagnen mod unionen har lovet for meget.

Nigel Farage er en glad mand efter den historiske EU-afstemning. Men har hans kampagne lovet mere end den kan holde. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nigel Farage, der er leder af det EU-kritiske parti Ukip, har stort set ikke ladet smilet hvile, siden han fredag morgen kunne konstatere, at Storbritannien efter 43 år havde stemt sig ud af unionen.

Men der skulle ikke gå lang tid, før manden, der måske bærer det største ansvar for brexit, måtte indrømme, at kampagnen mod EU har lovet for meget.

Det gjorde han på britisk morgen-tv, da han fra en stædig vært blev udspurgt om de 350 millioner pund (3,2 milliarder kroner), som EU-medlemskabet ifølge kampagnen koster Storbritannien ugentligt.

Kampagnen har op til afstemningen turneret Storbritannien med budskabet om, at pengene ville komme briterne bedre til gode, hvis de blev kanaliseret ud i sundhedsvæsenet.

På programmet Good Morning Britain måtte han dog erkende, at briterne ikke skal forvente en stor gave til sundhedsvæsenet.

- Jeg ville aldrig have lovet sådan noget, og det er en af de fejl, som Leave-kampagnen har begået og en garanti, som jeg aldrig ville give, sagde Nigel Farage i programmet.

Værten på programmet, Susanna Reid, ville dernæst vide, hvad han ville sige til de vælgere, der havde baseret deres kryds på den misvisende kampagne.

- Jeg vil sige, at de har begået en fejl, men jeg vil også sige, at vi nu har 10 milliarder pund om året og 34 millioner pund om dagen, som er blevet frigjort, og som vi kan bruge på sundhedsvæsenet, på skoler eller andre ting, sagde Nigel Farage.

Det er ikke første gang, at Leave-kampagnen bliver kritiseret for at fokusere på de 350 millioner pund, som Storbritannien betaler i EU-kontingent om ugen.

Eksperter og politiske modstandere har understreget, at en stor del af summen bliver refunderet og tjent ind igen.

/ritzau/