Fans skjuler hendes massemorder-brøler

Præsidentkandidaten Michelle Bachmanns fans forsøger at omskrive historien efter hendes seneste bommerter.

Michelle Bachmann skød sin præsidentkampagne i gang i byen Waterloo i Iowa. Men det var bemærkningen om John Wayne, der for alvor blev husket. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steve Pope
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis ikke du er tilfreds med historien, kan du jo bare skrive den om.

Det syntes at være lektien fra den amerikanske Tea Party-republikaner og præsidentkandidat Michelle Bachmanns massemorder-svipser.

Som B.dk skrev i går skød hun sin præsidentkampagne i gang i fødebyen Waterloo, hvor hun fortalte, hvor stolt hun var over at være fra den samme lille by i staten Iowa, som den berømte western-helt John Wayne. Problemet var bare, at dén John Wayne, som Bachmann delte fødeby med, var massemorderen Wayne - ikke filmstjernen. Ups.

Siden brøleren er der blevet foretaget adskillige mistænkelige ændringer af Wikipedia-sider. Blandt andet er John Waynes side blevet opdateret, så hans fødested pludselig var byen Waterloo i Iowa. Det skriver blandt andre det undersøgende nyhedssite TheRawStory.com.

Fejlen er for længst rettet igen, men Bachmann har ikke været sen til at levere en opfølger til John Wayne-historien. Allerede dagen efter sagde hun i et TV-interview, at USAs sjette præsident John Quincy Adams var en af the founding fathers - altså en af de personer, der underskrev Uafhængighedserklæringen i 1776

I denne omgang var problemet, at det slet og ret ikke passer. Quincy (født 1767) var blot en lille dreng, da erklæringen blev underskrevet, hvilket Michelle Bachmann da også erkender i dette interview med ABC News:

Der gik dog ikke lang tid, før man på Quincys Wikipedia-side kunne læse en mere Bachmann-venlig udlægning, som hævdede, at han var en af landsfædrene - hvilket hans far rent faktisk var!

Den nye Sarah Palin?

Det er ikke længe siden, at den tidlige Alaska-guvernør og vicepræsidentkandidat Sarah Palin var midtpunkt i en historie, som på mange måder minder om Michelle Bachmanns. Palin hævdede, at patrioten Paul Revere havde advaret briterne om et nært forstående angreb under den amerikanske uafhængighedskrig. Desværre for Palin mente historiebøgerne, at det var amerikanerne, der var blevet advaret af Hr. Revere. 

Her kan du se Palins forsøg på at forklare svipseren på direkte TV. Og her kan du få overblikket over præsident Barack Obamas syv udfordrere til det kommende valg.