Familien Obama rykker på Netflix: Tidligere præsidentpar vil lave film og TV-serier

Michelle og Barack Obama har skabt deres eget produktionsselskab og annonceret et samarbejde med Netflix om syv nye film og TV-serier.

Det tidligere præsidentpar, Michelle og Barack Obama, fotograferet ved Obama Foundation-mødet i Chicago, Illinois, i november 2018. De har stiftet selskabet Higher Ground Productions, der skal producere indhold til Netflix. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jim Young/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter otte år i Det Hvide Hus har familien Obama brugt de seneste to år på at engagere sig i velgørenhedsarbejde og rejst verden rundt for at holde foredrag. Den tidligere førstedame har tilmed skrevet en selvbiografi, der er blevet en international bestseller.

Nu er de klar til at indtage Netflix. Det tidligere præsidentpar vil nemlig til at lave film og TV-serier. Det skriver The New York Times.

Tirsdag annoncerede præsidentparrets nye produktionsselskab, Higher Ground Productions, således syv nye projekter, som skal udkomme på Netflix. Der er både TV-serier, film, dokumentarer og børne-TV på vej fra familien Obama.

Alle film og TV-serierne kommer ikke på én gang, men vil i stedet udkomme på Netflix over de kommende år. Ifølge Barack Obama selv kommer de fleste af af projekterne til at »berøre emner om race og klasse, demokrati og civile rettigheder«, og han håber, at de vil »uddanne, forbinde og inspirere os alle«, skriver Hollywood Reporter.

Der kommer blandt andet en TV-serie, der følger kvinder i New York efter Anden Verdenskrig; der kommer en film om den afroamerikanske statsmand Frederick Douglass, som i slutningen af 1800-tallet kæmpede for slavers frihed; og en dokumentarserie baseret på bogen »The Fifth Risk«, der handler om den kaotiske overgang fra Obama til Trump i Det Hvide Hus.

Ifølge The New York Times lover Obama-familien, at ingen af deres projekter skal have til hensigt at gå til angreb på den siddende præsidents regering, og de undgår film og TV-serier, der kan forårsage politiske spændinger under 2020-valgkampen.

Om »The Fifth Risk« har de desuden tidligere udtalt, at serien ikke vil gå til angreb på præsident Donald Trump, men i stedet være en »humoristisk serie«, der skal afmystificere det daglige arbejde i ministerierne.

»Vi tror, at vi har noget her for alle – mødre og fædre, nysgerrige børn og enhver, der bare vil se noget engagerende og opløftende efter en travl dag. Vi glæder os til at se disse projekter komme til live – og de samtaler, de vil generere,« siger Michelle Obama ifølge Hollywood Reporter.

Netflix har 148 millioner betalende abonnenter.