Familie til dræbt teenager i Ferguson er dybt skuffet

Den hvide politibetjent, der i august skød den sorte, ubevæbnede teenager Michael Brown i Ferguson, bliver ikke retsforfulgt. Familien er dybt skuffet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den hvide politibetjent, der i august skød og dræbte den ubevæbnede, sorte teenager Michael Brown i Ferguson i USA, vil ikke blive retsforfulgt.

Det var den beslutning, en jury efter to dages votering nåede frem til, oplyser anklagemyndigheden i St. Louis.

Juryens 12 medlemmer var blevet sendt hjem, inden afgørelsen blev læst op af anklager Robert McCulloch omkring klokken 03.30 dansk tid.

»De besluttede, at der ikke var tilstrækkelige beviser til at rejse en sigtelse,« lyder forklaringen fra Robert McCulloch.

Familien til den dræbte teenager fulgte oplæsningen af afgørelsen.

»Vi er dybt skuffede over, at vores barns morder ikke vil mærke konsekvensen af sine handlinger. Mens vi forstår, at mange andre deler vores smerte, beder vi jer kanalisere jeres frustration på måder, der vil give en positiv forandring. Vi skal arbejde sammen om at reparere det system, der tillod dette at ske,« skriver familien i en erklæring.

Familiens opfordring lander i et oprørt lokalsamfund, som har fået myndighederne til at frygte optøjer, hærværk og voldshandlinger i kølvandet på afgørelsen.

Guvernøren i Missouri har derfor indført undtagelsestilstand, ligesom politiet har bygget barrikader ved den retsbygning, hvor juryen har voteret. Nationalgarden er også blevet tilkaldt for at hjælpe politiet, hvis det skulle blive nødvendigt.

Den dræbtes familie havde forud for offentliggørelsen af juryens afgørelse udbedt sig fire et halvt minut med stilhed, før folk begyndte at demonstrere.

Den specifikke varighed er ifølge CNN en reference til de omkring fire timer, Michael Browns lig lå på gaden, efter han blev skudt.

90 minutter efter anmeldelsen af skyderiet ankom den første efterforsker til stedet. Da en ligvogn senere nåede frem, havde en ophidset menneskemængde forsamlet sig, og det blev ifølge myndighederne vurderet som værende for farligt at fjerne liget fra gaden, før en indsatsstyrke ankom.

Forud for offentliggørelsen af juryens afgørelse opfordrede guvernør Jay Nixon »folk på alle sider til at udvise tolerance, gensidig respekt og tilbageholdenhed«.

Også borgmester i St. Louis, som Ferguson er en forstad til, har udtalt en klar opfordring til byens borgere: Vold vil ikke blive tolereret. Fredelige demonstrationer vil blive tilladt, men demonstranterne vil ikke få lov til »at skade nogen eller deres ejendom.«