Familie gemte sig i årevis i kælder og ventede på Jordens undergang

En hollandsk far har med sine seks børn i årevis levet isoleret fra omverdenen og ventet på Jordens undergang. Familien er blevet opdaget, fordi en af sønnerne løb væk.

På denne gård levede en far og hans seks børn i årevis isoleret i en kælder. »Jeg har aldrig været ude for noget lignende,« siger den lokale borgmester, Roger de Groot. Foto: Wilbert Bijzitter/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

I flere år har syv mennesker levet isoleret fra omverdenen på en gård i den hollandske provins Drenthe.

Det drejer sig om en mand på 58 år, som sammen med sine seks børn i alderen 16 til 25 år har ventet på Jordens undergang i en kælder uden for landsbyen Ruinerwold. Det skriver BBC.

Familien er ifølge TV-stationen RTV blevet fundet, fordi en af sønnerne løb væk og bestilte øl på en bar i en nærliggende landsby. Efterfølgende fortalte han personalet, at han havde brug for hjælp.

»Han bestilte fire øl og drak dem. Bagefter havde jeg en samtale med ham, hvor han afslørede, at han var løbet væk og havde behov for hjælp, og så ringede vi til politiet. Han havde langt hår, beskidt skæg, var iklædt gammelt tøj og så forvirret ud. Han sagde, at han aldrig havde gået i skole og ikke havde været til barber i ni år,« siger ejeren af baren til RTV.

»Han sagde, at han havde brødre og søstre, som boede på gården. Han fortalte, at han var den ældste og ønskede at ændre måden, de levede på.«

Betjente undersøgte efterfølgende gården og opdagede en skjult trappe bag et skab i stuen. Trappen førte ned til en kælder, hvor familien i årevis har opholdt sig.

Efter historien om familien er kommet frem, har folk i området tweetet om nyheden og en reporter delt et billede af familiegården.

»Jeg har aldrig været ude for noget lignende,« siger den lokale borgmester, Roger de Groot, og tilføjer:

»De levede isoleret. De har boet på stedet i ni år. Flere af børnene er ikke blevet registreret i fødselsregisteret og findes ikke i nogen officielle dokumenter.«

Faderen arresteret

Familiens gård ligger lidt uden for Ruinerwold, som er en landsby med 3.000 indbyggere i det nordlige Holland. For at komme til gården, der ligger skjult bag en række træer, skal man krydse en bro over en kanal.

Ifølge Dutch Media har en nabo fortalt, at han aldrig har set andre mennesker end en mand på gården. Det lokale postbud har desuden sagt, at han har aldrig har leveret post på adressen.

»Det er faktisk ret mærkeligt, nu jeg tænker over det,« siger han til Algemeen Dagblad.

Politiet i Drenthe har bekræftet, at en 58-årig mand er blevet arresteret.

»I går rapporterede nogle til os, at de var bekymrede for en gruppe menneskers levevilkår i et hus i Buitenhuizerweg i Ruinerwold. Derfor tog vi derud,« skrev politiet i et tweet.

Det er uvist, hvad der er sket med børnenes mor.