Familie brutalt nedslagtet i Mexico: Tre kvinder og seks børn dræbt i massakre

Tre kvinder og seks børn blev brutalt skudt ned i det nordlige Mexico tirsdag. Pårørende brød sammen i gråd, da de så resterne af deres biler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jose Luis Gonzalez

Små børn sad fastspændt i autosæder i brændende biler, mens deres mødre brutalt blev skudt ned. Andre blev ramt, mens de sad i bilerne.

Fortællingerne om massakren på en mexicansk-amerikansk familie i det nordlige Mexico er både grusom og ondskabsfuld.

Mandag blev mindst tre kvinder og seks børn brutalt dræbt i et baghold i det nordlige Mexico. Et angreb, som af flere betegnes som en massakre.

De dræbte var angiveligt alle medlemmer af den såkaldte LeBarón-familie. En mormonsk familie med både mexikanske og amerikanske statsborgere, der i årevis har boet i det nordlige Mexico på grænsen mellem delstaterne Chihuahua og Sonora.

Det syn, der mødte familien til de dræbte efter massakren, var grusomt. De helt små børn blev dræbt, mens de sad fastspændt i deres barnesæder. Nogle blev skudt, mens andre var fanget i brændende biler. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSE LUIS GONZALEZ.

Kvinderne og deres børn kørte i tre biler på vej mod byen Pancho Villa, da der pludselig blev skudt mod dem.

Et af børnene forsøgte at flygte fra en bil, men blev skudt ned bagfra.

Det fortæller andre familiemedlemmer til New York Times.

Andre af børnene sad fanget i en brændende bil.

Tre kvinder og seks børn blev brutalt skudt ned i det nordlige Mexico tirsdag. Pårørende brød sammen i gråd, da de så resterne af deres biler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jose Luis Gonzalez.

Julian Lebaron, som er i familie med flere af ofrene, siger, at hans kusine og fire af hendes børn var på vej til en lufthavn, da de blev skudt og dræbt i Rancho de la Mora, tæt på den amerikanske grænse.

»De blev beskudt, da de sad i deres bil, som senere blev stukket i brand,« siger Lebaron til Formula Radio.

To andre køretøjer med to kvinder og to børn på omkring 10 år blev fundet dræbt nogle timer senere. Mindst fem børn, hvoraf et var såret af skud, havde held med at flygte, siger Lebaron.

Oplysningerne bekræftes af Mexicos sikkerhedsminister, Alfonso Durazo, som siger, at gerningsmændene måske har antaget, at ofrene var knyttet til et rivaliserende narkotikakartel.

Foto: STR.

Den mexicanske præsident, Lopez Obrador, siger, at han på opfordring fra præsident Donald Trump vil tage kontakt til Washington om drabene på mormonerne.

Angrebet skete på grænsen mellem delstaterne Chihuahua og Sonora. Lebaron beskriver området som en 'krigszone', hvor narkotikakarteller og forbryderbander bekæmper hinanden.

Der er modstridende rapporter om antallet af sårede og dræbte, og Cesar Augusto fra anklagemyndigheden i Chihuahua, siger, at der fortsat hersker uklarhed om angrebet.

Motivet til angrebet er også uklart. Ifølge Lebaron kan hans familie tilfældigt være havnet i et opgør mellem forskellige bander, men han tilføjer, at der i den senere tid er blevet rettet flere trusler mod det mormonske samfund.

Foto: LUIS TORRES.

Familien skulle også flere gange have udtrykt sig kritisk om den stigende kriminalitet i området og det tiltagende bandekrig mellem forskellige narkokarteller.

Ifølge CNN har LeBaron-familien i årevis været i konflikt med kartellerne og de omkringliggende samfund om rettighederne til vand.

Kvinden, der kørte den første bil, skulle også have været aktiv i bekæmpelsen af banderne.

»Der har været langvarige spændinger, og tilsyneladende var den kvinde, som kørte den forreste af bilerne, som blev angrebet, en aktivist. Hun var meget aktiv i lokalsamfundet, forsvarede sin familie og sine naboer mod kartellerne, når det kom til rettighederne til vand.«

Det fortæller Mexicos tidligere udenrigsminister Jorge Castaneda til CNN.

Op mod 5000 personer er fundet i over 3000 umærkede grave i Mexico siden 2006, hvor hæren blev sat ind i kampen mod landets narkotikakarteller, viste en nylig rapport om narkotikakrigens ofre.

Over 40.000 personer er meldt savnede af deres familier i Mexico.

/ritzau/Reuters