Falske skudanmeldelser skaber panik i det centrale London

Anmeldelser om skud på shoppinggade fik britisk til at rykke ud, som var det et terrorangreb.

Undergrundsstationen Oxford Circus i London evakueres af bevæbnet britisk politi. Det fortæller et øjenvidne til nyhedsbureauet Reuters/ AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS

Politiet i London rykkede fredag aften ud til flere anmeldelser om skud nær shoppinggaden Oxford Street i London samt ved en nærliggende undergrundsstation. Anmeldelserne viste sig at være falsk alarm.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

- Klokken 16.38 modtog politiet en række 999-opkald (Svarende til 112-opkald i Danmark, red.) inden for kort tid, der berettede om skud affyret i en række lokationer på Oxford Street og i undergrundsstationen Oxford Circus.

- På grund af oplysningernes karakter rykkede politiet ud, som var der tale om terrorisme.

Politiet oplyser, at betjentene på stedet ikke har fundet spor af skud. Ligeledes er der ikke fundet nogle mistænkte eller sårede. Det står derfor uklart, hvad der er sket.

Som led i udrykningen lukkede politiet to undergrundsstationer, Oxford Circus og Bond Street.

Ifølge et øjenvidne, der har talt med nyhedsbureauet Reuters, blev Oxford Circus evakueret af bevæbnede betjente.

En kvinde har pådraget mindre skader, da stationen blev evakueret.

Oxford Street er en ikonisk handelsgade med en lang række butikker, hvor blandt andre turister ynder at shoppe. Fredag er, hvad der kaldes Black Friday. Det betyder, at butikkerne har nedsat pris på en lang række varer.

Videoer fra stedet viser købere løbe fra gaden, da politiet evakuere den.

Også brandfolk rykkede ud til undergrundsstationen Oxford Street.

Politiet har siden åbnet undergrundsstationerne og har erklæret hændelsen for falsk alarm.

I en meddelelse takker Londons borgmester, Sadiq Khan, alle medlemmer af Londons politi og beredskab for deres aktioner fredag.

- Det er meget vigtigt, at vi alle forbliver årvågne og ikke går i panik. Det er vitalt, at vi ikke bliver selvtilfredse. Hvis der er tvivl, så er det altid bedst at være forsigtig og ringe til politiet, siger han.

/ritzau/