Falske pengesedler kan være skyld i dødsulykke

Mindst 35 mennesker blev mast ihjel ved en nytårsfest i Shanghai. Tumulten kan være forårsaget af falske pengesedler.

Læs mere
Fold sammen

KINA: De tragiske hændelser nytårsaften i den kinesiske millionby Shanghai, hvor mindst 35 mennesker blev mast ihjel i forbindelse med et nytårsarrangement, er muligvis blevet forårsaget af folks iver efter at få fat i, hvad der har vist sig at være falske pengesedler.

Det oplyser de kinesiske statsmedier ifølge Reuters.

Flere vidner fortæller, at de falske pengesedler blev kastet ud fra en bar i forbindelse med nytårsfestlighederne på Chen Yi-pladsen, hvor mange tusinde mennesker havde samlet sig for at komme godt ind i det nye år.

27-årige Cui Tingting var én af de personer, der samlede de falske pengesedler op.

»Det er for ondskabsfuldt og grusomt at gøre sådan noget. Folk foran mig var lå allerede på jorden, og andre trådte på dem for at nå frem,« siger hun ifølge Reuters.

Myndighederne i Shanghai har endnu ikke bekræftet, at de falske pengesedler var årsag til dødsulykken.

Reuters skriver, at de fleste af de omkomne er unge studerende, hvoraf 25 er kvinder. Udover de 35 dræbte meldes 42 personer kvæstet.

Shanghai har tidligere været kendt for sit tredimensionelle lasershow nytårsaften, men det var aflyst i år på grund af myndighedernes bekymringer om, hvorvidt man kunne kontrollere de store menneskemasser.

Flere vidner kritiserer myndighedernes indsats i forbindelse med tragedien.

»Det var et stort kaos, og der var kun en tredjedel af det politi til stede, som der har været andre år,« siger et vidne til Beijing News.

Kinas præsident, Xi Jinping, har beordret myndighederne i Shanghai til hurtigt at klarlægge alle omstændighederne ved tragedien.