Falske danske VM-fans retsforfølges

En alternativ reklamekampagne under Danmarks VM-kamp mod Holland, hvor 36 kvinder reklamerede i miniskørter for et tysk ølmærke har ført til anholdelser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To hollandske kvinder, som under Danmarks kamp mod Holland lavede et alternativt reklame-stunt, retsforfølges for deres handling.

I alt 36 kvinder mødte op til kampen iført røde og hvidt tøj. Under kampen smed de dog de dansk farvede klude og afslørede i stedet et sæt orange miniskørter og toppe.

"Stripnummeret" var angiveligt arrangeret af de to hollændere som en reklame for et tysk ølfirma. Det strider dog imod Fifas reklameregler, der dikterer, at kun den officielle ølsponsor - Budweiser - må promoveres i forbindelse med VM-slutrunden.

Kvinderne blev i forbindelse med kampen tilbageholdt og efterfølgende afhørt af Fifa i flere timer.

De to hollændere blev smidt bag tremmer. Onsdag blev de sat fri, efter at de havde afleveret deres pas, og betalt en kaution på 9000 kroner.

Fifa siger, at man ikke har planer om at retsforfølge en række sydafrikanske personer, som hjalp med at rekrutterede folk, men at man har lagt sag an mod de to hollandske kvinder bag reklamen. De står anklaget for at overtræde reglerne for marketing, som beskytter Fifas sponsorer.

Den hollandske udenrigsminister, Maxime Verhagen, kritiserer Fifas håndtering af sagen og siger, at det er "absurd", at de to kvinder er blevet arresteret og anklaget for at organisere den såkaldte "bagholdsmarketing".

/ritzau/AFP