Falsk præst afsløret

Igennem tyve år har Fader Tommaso afholdt gudstjenester og skriftet med borgerne i en lille italiensk by. Problemet er bare, at han slet ikke er præst.

I tyve år har en falsk præst huseret i byen Fane i italien Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forestil dig at have betroet dine dybeste hemmeligheder i skriftestolen - for derefter at finde ud af, at manden du bekendte dig til, slet ikke var præst, men en ren og skær fupmager.

Det er forklaringen på, at borgere i den lille by Fane tæt ved Verona i Italien er dybt chokerede. Igennem tyve år er Fader Tommaso kommet til byen hver sommer for at hjælpe den lokale præst, og han er altid blevet modtaget med varme og sympati fra borgerne - der i deres gode tro kendte ham for at være, hvad han udgav sig for - præst. Men nu har nyheden om det modsatte rystet den lille by, skriver den italienske avis Il Messaggero

Det var byens seneste præst gennem halvandet år, den unge don Adrian Cristinel Bulai, der afslørede Fader Tommassos falske identitet. Efter en gudstjeneste læste han et kommuniké op og gjorde det klart for de troende, at Fader Tommaso slet ikke er præst og aldrig har været det.

Afsløret ved et tilfælde

Præstens falske identitet blev opdaget i forbindelse med, at han skulle til undersøgelser på et hospital i nærheden af Fane. Den unge præst don Adrian Christinel Bulai ville give beskeden til nogle i 'Fader Tommasos' omgangskreds, men opdagede, at han indtil 2009 stod på en velgørenhedsorganisations liste over trængende personer i byen Perugia, hvor han bor, og at hans rigtige navn er Italo G., skriver Il Messaggero.

- Don Adrian har udvist meget mod ved at fortælle sandheden om 'Fader Tommaso' til offentligheden, siger Fanes borgmester Giorgio Dal Negro til de lokale aviser.

Byns rådmand Federico Marangoni har derimod kendt den falske præst meget tættere på.
- Jeg har selv skriftet for ham, og jeg er dybt rystet. Jeg har flere gange hjulpet til ved hans gudstjenester, og han har altid virket som en rigtig præst. Mange er bitre over det, og jeg ved ikke, hvorfor han har gjort det, men én ting er sikker; han har snydt os alle sammen godt og grundigt, siger han.

'Fader Tommaso' afviser

- Det passer slet ikke, og selvom det så gjorde... Sådan reagerede den falske præst med en halvkvalt sætning, da Il Messaggeros reporter konfronterede ham ved sit hjem i Perugia.

- Jeg er handicappet, så forsvind og lad mig være, sagde den 84-årige Italo G. Han ville hverken kommentere på, hvad der var sket eller afsløre, om han havde intentioner om at vende tilbage til Fane.

På dørskiltet stod hans rigtige navn Italo G., men på postkassen ved siden af stod der 'Fader Tomasso'.