FAKTA: UFO-rapporten i fem punkter

En kommende rapport fra Pentagon slår ikke fast, at der findes UFO'er. Men den afviser det heller ikke.

 
Det amerikanske forsvarsministerium blåstempler nu tre grynede optagelser af mystiske flyvende objekter, filmet af amerikanske piloter og tidligere lækket til medierne. Video: Pentagon, USAs forsvarsministerium Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington D.C.. Inden udgangen af juni skal det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, overlevere en længe ventet rapport om UFO'er - Uidentificerede Flyvende Objekter - eller rettere UAP'er - Unidentified Aerial Phenomena (Uidentificerede Luftfænomener, red.) - som Pentagon kalder dem, til Kongressen.

Læs mere om rapporten her:

* Rapporten fra USA's forsvarsministerium handler om uforklarlige fænomener i USA, blandt andet observeret af piloter. Det menes, at rapporten omtaler 120 episoder over de seneste 20 år.

* Rapporten slår ikke fast, at der findes UFO'er. Men den afviser det heller ikke.

* Den omhandler kun UFO'er i USA eller i områder, hvor amerikanere har set UFO'er. Der er også gjort observationer mange andre steder på kloden, men de fænomener er ikke omtalt.

* Den udgave af rapporten, der offentliggøres, er ikke hele rapporten. Klassificerede informationer er pillet ud.

* De klassificerede informationer er ikke nødvendigvis om UFO'er, der er særlig skræmmende, særlig overbevisende eller andet. Det kan også være, fordi USA har mistanke om, at det pågældende objekt måske er baseret på avanceret teknologi fra lande som Kina eller Rusland.

Kilder: Reuters, AFP, The New York Times, CNN, BBC.

/ritzau/