Færre svenskere går på nettet

Efter flere år med stigende antal internetbrugere er antallet nu tilsyneladende faldende i Sverige.

Foto: Gitte Kjærbøl/Scanpix

Svenskerne er ikke nær så flittige brugere på internettet, som de har været. En ny undersøgelse foretaget af Statistiska Centralbyrån (SCB) viser, at tallet antallet af internetbrugere er faldet til 80 procent i 2007. Det svarer til en nedgang på fire procentpoint fra året før, hvor tallet lå på 84 procent.

Antallet af svenskere, der har PCer i hjemmet, er stadig højt. Næsten 90 procent af befolkningen i Sverige i alderen 16-74 har adgang til en pc i hjemmet og omkring 70 procent benytter den dagligt. Kun ti procent af svenskerne svarede, at de aldrig havde brugt en pc.

På trods af at færre svenskere benytter internettet, så er de ifølge rapporten blevet mere aktive, når der handles på nettet:

- Der er i de seneste to år sket en stigning i internethandel. De, der før har handlet på nettet, køber mere på nettet nu, står der i rapporten.

Ifølge 2007-tal fra Dansk Statistik har 83 procent af danske befolkning adgang til internettet fra hjemmet, og 76 procent bruger internettet mindst en gang om ugen.