Færøsk Sheep View: Får med kamera på ryggen skal få Færøerne med på Google Street View

Færøerne er et af de få steder i den vestlige verden, hvor internetkoncernen Google endnu ikke har været forbi og fotografere til Google Street View. En ansat ved Visit Færøerne vil gøre noget ved den sag og har sat et 360 grader kamera på får.

Her ses et af de færøske får med det påmonterede 360 grader kamera på ryggen, der er ved at filme en del af Færøernes 1.396 kvadratkilometer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Visit Faroe Islands
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en skam, at mennesker på den anden side af Jorden ikke kan bevæge sig rundt på Færøerne i en virtuel virkelighed ved hjælp af Google Street View.

Det mener færingen Durita Dahl Andreassen, der er ansat ved Visit Færøerne. Hun har valgt at tage sagen i egen hånd. Med hjælp fra nogle venner har hun sat gang i projekt Sheepview360, der også promoveres med #wewantgooglestreetview på de sociale medier.

»Færøerne er sådan et afsides sted helt gemt for omverdenen, men det er et meget smukt sted. Og det vil vi meget gerne dele med resten af verden. Her tænkte vi, at med Google Street View har alle mulighed for at se det,« fortæller Durita Dahl Andreassen.

Her har et får bevæget sig op på et tag med kameraet på ryggen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Visit Faroe Islands.

Når Google ikke svarer

Hun forsøgte i første omgang at kontakte Google, men fik aldrig svar.

Så når nu Google Street View ikke vil komme til Færøerne, har hun besluttet at gøre Færøerne synlig for omverdenen ved hjælp af fårene på øen.

Sammen med venner har hun påmonteret et 360 grader kamera på ryggen af får rundt om på øen, så mere og mere af øen kan vises frem på nettet.

Artiklen fortsætter under videoen.

Sammen med kameraet, en mobiltelefon og nogle solpaneler bliver optagelserne til. De sendes med GPS-koordinater til Durita Dahl Andreassen, som så også selv kan oploade billederne til Google Street View.

At bruge får er vores stil

»Ideen med fårene opstod, fordi der jo er får over det hele. Og når man skal kortlægge et sted, hvor natur fylder så meget, er det lidt vores stil eller vores humor at bruge de får, vi har, så vi også kan få kortlagt de steder, hvor der ikke er så mange veje,« siger Durita Dahl Andreassen.

Planen er, at der skal lægges en ny film op på projektets hjemmeside en gang om ugen. På hjemmesiden kan man også læse mere om fårenes historiske betydning for Færøerne. Eksempelvis at oprindelsen til navnet Færøerne stammer fra fåre-øerne, og at der i dag lever over 70.000 får.

Durita Dahl Andreassen håber, at de med projektet kan få vakt Googles interesse, så  internetkoncernen til sidst selv kommer forbi og tager de rette billeder til Google Street View. For i færingens optik er det en smuk ting, at uanset hvem du, er eller hvor du er, har du mulighed for at se resten af verden ved hjælp af internettet.

Der er omkring 80.000 får på Færøernes 18 øer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Visit Faroe Islands.