"Færgemanden" er den nye kanomand

Endnu en britisk mand er dukket op årevis efter at have iscenesat sin egen død.

I 1993 forsvandt Walter Dominy fra en færge mellem Wales og Irland. Dominy efterlod et afskedsbrev og en gæld på 200.000 pund efter at være krakket med sit firma, så myndighederne antog at han var sprunget overbord og var druknet.

Nu har den britiske avis The Sun sporet den 71-årige Dominy til Frankrig, hvor han lever i bedste velgående med sin hustru Margaret og modtager britisk pension i falsk navn.

Først tre måneder efter at have iscenesat sin død, afslørede Dominy sig tilsyneladende over for den sørgende enke, der tilgav ham og siden har deltaget i hans bedrag.

Parret blev boende i Nordirland, hvor Walter fik arbejde under påtaget navn. Forbløffende nok arbejde han en overgang som sikkerhedsvagt for sundhedsministeriet, og han har under falsk identitet arbejdet på Stormont, som er sæde for den valgte forsamling for Nordirland.

For to år siden flyttede parret til Frankrig, hvor de har levet af sociale ydelser fra Storbritannien.

Dominys fire børn har ligesom hustruen været vidende om, at deres far stadig var i live, men ingen andre har kendt sandheden. Dominys mor døde på et plejehjem for syv år siden, ifølge The Sun med et knust hjerte over at have mistet sin søn.

Det er en af Dominys døtre, der har afsløret ham efter at valgt ikke længere at ville leve med familie-hemmeligheden.

Walter Dominys historie dukker op kort tid efter at "kanomanden" John Darwin blev fundet i Sydamerika efter at have iscenesat sin egen død fem år tidligere i en kajak-ulykke.