Fængslet nordmand renset for drabsmistanke

Nordmanden, der sidder fængslet i DR Congo, var mistænkt for at have dræbt sin cellekammerat.

Her ses de to nordmænd under retssagen i Den Demokratiske Republik Congo (DRCongo). Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French blev dømt til døden. Tjostolv Moland døde i cellen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vatn, Vegar K.

DR CONGO: Nordmanden Joshua French, der sidder fængslet i Den Demokratiske Republik Congo, er ikke længere under mistanke for at have dræbt sin norske cellekammerat, den 32-årige Tjostolv Moland. Det fortalte nordmanden selv til TV 2 Norge onsdag.

Den 31-årige Joshua French fandt den 18. august sin cellekammerat død i cellen, og myndighederne i Den Demokratiske Republik Congo betragtede ham derefter som mistænkt. En obduktionsrapport, der blev fremlagt onsdag eftermiddag, slår imidlertid fast, at der ikke var spor af vold på Tjostolv Molands lig.

»De mistænker ingen for at have begået nogen forbrydelse, og de mener, at det ikke var en kriminel handling, der forårsagede hans dødsfald,« siger Joshua French.

De to forhenværende lejesoldater Joshua French og Tjostolv Moland blev i 2009 dømt til døden for drabet på deres chauffør, Abedi Kasongo, men har hele vejen igennem nægtet sig skyldige. En ankesag førte til, at dødsdommen blev stadfæstet, men nordmændene ankede ikke i håb om at blive overflyttet til Norge.

De norske myndigheder sendte efter Tjostolv Molands død kriminalteknikere og retsmedicinere til Den Demokratiske Republik Congo, dels for at foretage tekniske undersøgelser i cellen, men også for at deltage i obduktionen af den afdøde nordmand.

BNB