Facebook slettede profil på britisk parlamentsmedlem

Et britisk parlamentsmedlem har fået sin Facebook-profil suspenderet, fordi det populære sociale netværk konkluderede, at han ikke eksisterede.

LONDON (Reuters): Steve Webb fra Liberale Demokrater prøvede mandag at logge sig ind, men modtog en besked om, at hans profil var blevet nedlagt efter forlydender om, at han slet ikke eksisterede.

Nyheden var særdeles foruroligende for det 42-årige parlamentsmedlem, fordi han ikke alene har været medlem i ti år, men også er en ivrig fortaler for at gå online.

»Jeg sendte dem en email og spurgte, hvad problemet var, og fik dagen efter det svar, at de havde konkluderet, at min profil var falsk, at jeg slet ikke var Steve Webb,« sagde han.

»Jeg blev faktisk beskyldt for at foregive at være parlamentsmedlem.«

Inden for et par oprettede venner en Facebook-gruppe, kaldet »Steve Webb er ægte«, som fik 200 medlemmer, og han og andre kontaktede så de personer, der arbejdede med hjemmesiden.

Et par timer senere modtog han en undskyldning, og hans profil blev genoprettet.

»Jeg beklager dybt forvirringen,« stod der i undskyldningen fra Facebook. »Vi modtog en meddelelse, der antydede, at dette var en bedragerisk profil, men efter at have foretaget yderligere undersøgelser viser det sig, at den er ægte.«

Tiden, han tilbragte i Internets ingenmandsland, har dog fået Webb til at tvivle på sin eksistens.

»Man bliver klar over den magt, disse organisationer egentlig har,« sagde han.

»Hvis de virkelig ville, kunne de have inaktiveret mig fuldstændig, og så ved man faktisk ikke, hvor man står.«

»Det er i virkeligheden svært for en person at bevise, han eksisterer.«

Webb, som har været på Facebook i næsten et år, har omkring 2.500 venner på hjemmesiden, et meget stort antal. En af grundene hertil er, at han inviterer medlemmer af sin valgkreds i Vestengland til at tilmelde sig.

På et spørgsmål om, hvorvidt han var blevet suspenderet, fordi han - som parlamentsmedlem - havde et mistænkeligt stort antal venner, lo han.

»Tanken har strejfet mig,« sagde han.

Kilde:Reuters