Facebook-gruppe blev til grin: Raser over bussæder - »burde være forbudt«

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En facebookgruppe for norske indvandringsmodstandere blev helt til grin, da et medlem delte et billede af tomme sæder i bussen.

Norske Sindre Beyer havde længe havde længe fulgt en indvandringskritisk gruppe på Facebook, men selvom han havde været vant til at se lidt af hvert, så var han alligevel ved at falde ned af stolen, da han så reaktionerne på et billede af nogle tomme sæder i en bus.

Medlemmerne af gruppen så nemlig noget helt andet, end det der var på billedet. Kort efter billede blev lagt op, begyndte det nemlig at vælte ind med vrede kommentarer - mod burkaer.

- Skræmmende. Ikke muligt at se om det er mænd eller kvinder. Om de har stjålne varer under lagenet - eller i værste fald våben og bomber, lød en kommentar, der blev fulgt op af mange lignende.

- Det sker virkelig skummelt ud. Burde være forbudt. Kan aldrig vide, hvem der er inde under. Kan jo være terrorister med våben.

For Sindre Beyer er kommentarsporet et bevis på, at indvandringsmodstandere lider af snæversyn.

- Hadet som kom mod de tomme bussæder viste i sandhed, at fordomme trodser klogskab, siger Sindre Beyer til Nettavisen.

Efter han delte billedet, er det blevet delt vidt og bredt i Norge, og det glæder ham.

- Jeg delte indlægget for at vise, hvad der sker i de mørke afkroge af internettet, og jeg er glad for, at så mange mennesker har taget til genmæle overfor deres udsagn, siger han til Nettavisen.