Facebook gav bagslag

En flok unge stak af fra regningen - restauratøren fandt dem via Facebook - og lømlerne fik sig en uventet 'dessert'.

Foto: Leon Neal
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en dejlig menu med gode vine følger som regel en pænt stor regning. Det gjaldt også fem unge australiere, der for nylig gik på fiskerestaurant i Melbourne. Her spiste de sig igennem østers og forskellige fiskeretter og skyllede det hele ned med nogle gode vine. Derefter smuttede de udenfor for at få en cigaret - og vendte aldrig tilbage. Tilbage stod restauranten med en ubetalt regning på knap 1.300 kroner. Det skriver Msnbc.com.

Men sådan en opførsel skulle de ikke have serveret for restauratør Peter Leary. Han kunne huske, at en af dem havde spurgt efter en kvinde, som tidligere havde arbejdet på restauranten. Restauratøren kontaktede hende straks, og hun foreslog, at de da kunne gå på Facebook og prøve og se, om han måske var blandt hendes kontakter.

- Vi søgte på et par navne - og så dukkede han pludselig op på skærmen, fortæller restauratøren.

- Der var et billede af ham og hans kæreste, som i øvrigt var den eneste pige, der var med den aften. Vi fandt også ud af, at han arbejder på en restaurant i nærheden, og det var jo også meget praktisk, siger Peter Leary.

Peter Leary kontaktede chefen på den pågældende restaurant - hvor både den unge mand og hans kæreste arbejdede - og forklarede situationen. Blot få timer senere dukkede den unge mand op på Learys restaurant og betalte den regning, han og vennerne var stukket af fra. Det blev oven i købet til pæne drikkepenge til personalet.

Senere på dagen blev Peter Leary ringet op af sin kollega på den anden restaurant, som kunne fortælle, at han havde fyret de to madtyve.

- Man kan vist godt sige, at det gav bagslag at være på Facebook i dette tilfælde, siger Peter Leary, som ikke har i sinde at gå videre med sagen.