Få overblikket: 41 dræbte efter angreb på lufthavn i Istanbul

Der formodes at være få udlændinge blandt de 41 personer, der tirsdag mistede livet i bombeangreb.

Folk er i chok efter selvmordsangreb i tyrkisk lufthavn, hvor adskillige mennesker mistede livet. Scanpix/Ozan Kose Fold sammen
Læs mere

Tirsdag blev Atatürk-lufthavnen i den tyrkiske storby Istanbul udsat for et bombeangreb. Her kan du danne dig et overblik over den blodige massakre.

Ofre

* Antallet af dræbte ved angreb på lufthavnen i Istanbul tirsdag er på 41. 239 blev såret, siger tyrkisk guvernør ifølge Reuters. 13 udlændinge blev dræbt.

* Borgerservice hos Udenrigsministeriet har ikke kendskab til, at danskere skulle være kommet til skade i angrebet.

Gerningsmænd

* Tre personer menes at stå bag angrebet. Det er endnu uvist, hvem de er, og om de tilhører en bestemt gruppe. Premierminister Yildirim siger dog, at de foreløbige undersøgelser peger på, at den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat bærer skylden.

Forløb

* Ifølge Binali Yildirim kom de tre selvmordsbombere til lufthavnen i en taxi. Her åbnede de ild med automatvåben mod menneskemængden og sprængte efterfølgende sig selv i luften. Der skulle i alt have været tre eksplosioner.

* Angrebet begyndte omkring klokken 21.00 tirsdag aften dansk tid.

* Flere øjenvidner har til medier beskrevet kaotiske tilstande, efter at de første skud blev affyret.

* Ifølge CNN Türk skete eksplosionerne i lufthavnens ankomsthal. Vidner har fortalt, at der også er blevet affyret skud på en parkeringsplads.

Øvrige konsekvenser

* Atatürk-lufthavnen blev lukket i kølvandet af angrebet. Natten til onsdag bliver der igen fløjet til og fra lufthavnen. Det er dog uvist, om de enkelte landes luftfartsmyndigheder tillader flyselskaberne at benytte sig af landingsbanerne i Istanbul igen.

* Der er flere daglige afgange fra Københavns Lufthavn til Istanbul. Onsdagens flyvninger er ikke meldt aflyst på lufthavnens hjemmeside.

* Politiet i den danske hovedstad har "øget synligheden" i Københavns Lufthavn og ved andre trafikale knudepunkter efter angrebet i Tyrkiet.

Kilder: Reuters, AFP, CNN Türk, cph.dk

/ritzau/