Nyhedsvarsel
Internationalt

Exit-poll: Erna Solberg bliver ny norsk statsminister

Ifølge exit poll er der et klart blåt flertal ved dagens valg i Norge

Norges oppositionsleder Erna Solberg med statsminister Jens Stoltenberg til en afsluttede tv-debat søndag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: NTB SCANPIX
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Partierne Høyre, Kristelig Folkeparti, Venstre og Fremskrittspartiet har i den første exit poll fra valget i Norge fået 93 mandater mod den rød-grønne bloks 76 mandater. Det viser en måling fra TV-stationen NRK.

Dermed bliver den folkelige Erna Solberg, som har været partileder for partiet Høyre siden 2004, sandsynligvis Norges næste statsminister. Hun kommer til at lede en ny centrum-højre regering, da Kristelig Folkeparti, Venstre og Fremskrittspartiet peger på hende.

Erna Solberg er 52 år og kommer fra Bergen, hvor hun også har været medlem af kommunalbestyrelsen. I den forrige regering i 2001-2005 var Erna Solberg kommunal- og regionalminister.

Meningsmålinger har længe vist, at den siddende statsminister, 54-årige Jens Stoltenberg, fra Arbeiterpartiet ville tabe regeringsmagten. Han har været Norges statsminister siden 2005, og flere politiske kommentatorer i Norge vurderer, at han vil forsøge at skabe en international karriere, hvis han taber valget.

Stoltenberg kan ifølge målinger trøste sig med, at Arbeiterpartiet fortsat er Norges største.

BNB