Evakueringer før ny USA-storm

En ny storm med vindstød på op til 100 km/t rammer USAs raserede østkyster onsdag morgen. Samtidig daler temperaturen til frysepunktet.

Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens titusinder er hjemløse og hundredtusinder fortsat står uden strøm, har en ny storm sat kursen mod de områder af det nordøstlige USA, der blev raseret af stormen Sandy i sidste uge.

Selv om stormen ikke ventes at blive så kraftig som Sandy, vil den alligevel slå til mod bl.a. New York-området med vindstød på op mod 100 km/t, hvilket kan skabe fornyede oversvømmelser og strømnedbrud mange steder.

I byområdet Brick i New Jersey syd for New York har man endda udstedt evakueringsordre til beboere af frygt for en ny ødelæggende stormflod.

Forventer kraftige snefald og stormflod
Stormen ventes at ramme kysterne i løbet af onsdagen og vil først lægge sig til ro torsdag. I forbindelse med stormens ankomst daler temperaturerne til omkring frysepunktet, og meteorologerne forventer ret kraftige snefald inde i de nordøstlige stater.

Tirsdag morgen stod 1,4 millioner husstande fortsat uden strøm efter Sandys hærgen, og i New York og New Jersey kæmper man for at finde husly til flere end 30.000 hjemløse efter stormen. Det vil gøre det endnu sværere, end det allerede er i forvejen at holde varmen for de hårdest ramte stormofre.

Samtidig frygter man for stormfloden i forbindelse med det kommende blæsevejr.

En meteorolog på det amerikanske Weather Service siger til New York Times, at der kan komme bølgehøjder på op til 1,4 meter på Long islands sydkyst ud for New York City, hvilket kan udløse nye oversvømmelser.

- Nogle af klitterne er borte, så det er meget usikkert, hvad påvirkningen vil blive fra en moderat kyststorm, siger han.

Endvidere advarer man om, at den kommende storm kan udløse nye strømnedbrud i de hårdt prøvede kystområder.