Evakueringer er genoptaget i Syrien efter bombeangreb

Busser, der evakuerer tusindvis af syrere fra belejrede byer, genoptog sent lørdag eftermiddag kørslen.

Læs mere
Fold sammen

Beirut. Busser, der evakurer tusindvis af syrere fra belejrede byer, genoptog sent lørdag eftermiddag kørslen efter mange timers forsinkelser og et blodigt bombeangreb.

En bilbombe kostede mindst 43 mennesker livet, siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder. Ifølge nyhedsbureauet AP kan der være tale om helt over 100 dræbte.

Mange af ofrene kom fra byerne Foua and Kefraya, der kontrolleres af regimet.

Evakueringerne blev afbrudt fredag. Tusindvis af syrere måtte tilbringe natten i busser i Aleppo som følge af uenighed mellem regeringshæren og oprørere om den indgåede evakueringsaftale.

Både syrere fra oprørskontrollerede områder og fra regeringskontrollerede områder strandede ved transitsteder.

Bombeangrebet understreger de store problemer, som er knyttet til at efterleve indgåede aftaler mellem de krigende parter.

Fredag forlod busser med civile de to oprørskontrollerede byer Madaya og al-Zabadani nær grænsen til Libanon. Samtidig blev indbyggere evakueret fra Foua og Kefraya.

Alle fire steder har været belejret i lang tid. Det har skabt særdeles vanskelige forhold for civilbefolkningen.

Det er uklart, hvilken gruppe, som udførte bombeangrebet. Det er også uklart, hvad der præcist er årsag til, at evakueringerne blev indstillet i mange timer.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder siger, at evakueringerne stoppede, da oprørere fra Zabadani, som også ligger nær Damaskus, ikke fik løfter om sikker passage.

- To kolonner af busser blev tvunget til at standse med få kilometers afstand nær Aleppo, efter at islamistiske oprørere havde anklaget regimet for ikke at ville lade oprørere forlade al-Zabadani, siger overvågningsgruppen.

/ritzau/AFP