Evakuerede passagerer på nødstedt krydstogt er chokerede

479 passagerer blev evakueret fra krydstogtskib, hvis motorer satte ud. Flere af passagererne er chokerede.

Kriseberedskab tager imod de resterende personer om bord på krydstogtskibet Viking Sky, hvis motorer satte ud i et voldsomt uvejr. Svein Ove Ekornesvaag/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Passageren Denise var om bord på nødstedt krydstogtskib og var en af de første, der blev evakueret fra skibet med redningshelikopter lørdag.

Det fortæller britiske Denise til det norske medie NRK.

Om bord pådrog hun sig adskillige blå mærker, da høje bølger kastede hende omkuld på skibet.

»Jeg var på dækket lige ved svømmebassinet. Så kom en bølge, der tog borde og stole med sig, så jeg faldt. Jeg har blå mærker, og jeg har måttet sys med flere sting i læggen,« fortæller Denise til NRK og fortsætter:

»Vi er i chok. Vi bryder ud i gråd med jævne mellemrum, og vi sov ikke meget i nat.«

Hun var på krydstogtskibet "Viking Sky" med sin ægtemand, da skibets motorer lørdag klokken 14 satte ud i et voldsomt uvejr med vindstød af stormstyrke.

»Skibet gyngede voldsomt og havde meget lidt motorkraft. Vi var meget heldige at blive evakueret og bragt i land«, siger Mike, der er Denises ægtefælle.

I alt blev 479 personer evakueret siden lørdag med redningshelikopter. De øvrige 894 om bord overnattede på skibet og kom søndag klokken 16.30 sikkert i havn.

Passagerne opholder sig fortsat på skibet søndag aften, der har lagt til kaj i den norske havneby Molde.

Amerikanske Rodney Horgen blev evakueret søndag morgen og har siden opholdt sig på et hotel i Molde.

Han beskriver de sidste 24 timer som meget skræmmende.

»Det bedste ord at bruge om situationen er surrealistisk. Vi sad i restauranten, da skibet vuggede fra side til side. Folk faldt, og tallerkener røg på gulvet.«

»Mange tanker gik gennem mit hoved, og jeg tænkte på Titanic«, siger Rodney Horgen til NRK.

Skibet havde 1373 personer om bord, hvoraf 915 personer var passagerer.Af de passagerer er 17 blevet bragt til sygehuset. Tre af dem er i alvorlig tilstand.

/ritzau/