EUs skatteforhandlinger kørt fast

Finansminister Thor Pedersen (V) måtte onsdag opgive at få en aftale om EUs skattepakke. Forhandlingerne genoptages den 21. januar under græsk formandskab, oplyser en kilde i det danske EU-formandskab.

EU-landene havde en klar deadline for at nå en aftale om en skattepakke, der skal sikre, at

EU-landene kan beskatte formuer, som deres borgere har skjult i skattely.

- Vi har i løbet af denne dag (onsdag, red.) gjort mange fremskridt, men det var ikke muligt at nå til enighed i dag, sagde Thor Pedersen efter et 12 timer langt maraton-møde med sine EU-kolleger i Bruxelles.

EUs finansministre fortsætter forhandlingerne med samme dagsorden 21. januar under det græske formandskab.

Aftalen blev blokeret af Luxembourg og Østrig, der ikke vil opgive deres bankhemmelighed, sålænge Schweiz og andre skattely ikke vil lave en aftale om informationsudveksling, som ikke vil stille EU-landene ringere end Schweiz.

Thor Pedersen vil ikke nævne, hvilke lande der ikke ville acceptere det danske formandskabs kompromisforslag, men Luxembourgs finans- og premierminister, Jean-Claude Juncker, sagde tidligere på aftenen til luxembourgsk tv, at hans land står fast på sin bankhemmelighed.

- Belgien er faldet, Østrig vakler, men Luxembourg står fast, sagde Juncker. Ifølge en EU-diplomat var Østrig i sidste ende på Luxembourgs side.

/ritzau/