Europas højrefløj gør Merkel ansvarlig for terror

Terrorangrebet i Berlin har fået de nationalkonservative ledere i Europa til at placere ansvaret hos den tyske kansler.

British politician Nigel Farage leaves the Trump Tower after a meeting on December 15, 2016 in New York. / AFP PHOTO / KENA BETANCUR Fold sammen
Læs mere
Foto: KENA BETANCUR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der gik ikke lang tid efter tragedien i Berlin, før flere af de indvandrer- og EU-kritiske partier i Europa placerede ansvaret for terrorangrebet hos den tyske kansler.

Sidste år kom over en million flygtninge og migranter til Tyskland, og Angela Merkel udtalte, at det skulle Tyskland nok klare.

Den tidligere leder at det britiske uafhængighedsparti UKIP Nigel Farage skrev til morgen på Twitter: »Frygtelige nyheder fra Berlin men ingen overraskelse. Begivenheder som disse vil være arven efter Merkel.«

Også lederen af Frihedspartiet i Holland Geert Wilders beskylder Angela Merkels flygtningepolitik for at være skyld i terroren.

Sammen med politikere som den hollandske ministerpræsident Mark Rutte og andre »kujonagtige politikere« og deres åbne-grænser politik, som tillod denne flygtningetsunami.

Også den franske leder af Front National Marine Le Pen har kommenteret terroren i Berlin, men dog med en mere præsidentiel tilgang til de tragiske begivenheder, hvor hun udtrykker sin medfølelelse med det tyske folk.

En længere pressemeddelelse retter hun dog et skarpere angreb på de europæiske politikere.

»Hvor mange massakrer og døde er nødvendige for at få vore vore regeringer til at stoppe med at bringe et betydeligt antal migranter til vore lande unden grænser, når vi ved at islamistiske terrorister er imellem?«

I Tyskland håner lederen af partiet Alternative für Deutschland Frauke Petri de politisk korrekte i SPD, som har videresendt et tweet om, at der nu er brug for sammenhold og medfølelse og ikke had, angst og spekulation.

Andre repræsentanter for hendes parti går hårdere til den den tyske kansler. Marcus Pretzell siger direkte, at dødsfaldene i Berlin tilhører Angela Merkel.