EU regner med tre millioner asylansøgere inden 2018

Tre millioner flygtninge vil ankomme til EU over de næste år, men det betyder ikke nødvendigvis en dårlige økonomi for unionen, lyder det i en prognose fra EU.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flygtningestrømmen har for alvor nået EUs grænser, og det kan mærkes. I en ny økonomisk prognose anslår Europa-Kommissionen, at omkring tre millioner asylansøgere vil ankomme til unionen inden 2018, skriver Reuters.

Europa-Kommissionen anslår, at omkring en million asylansøgere vil krydse EUs grænser i 2015, halvanden million i 2016 og en halv million i 2017.

Såfremt asylansøgerne bliver integreret i arbejdsstyrken, vil det dog betyde et boost af EUs økonomiske output og en forbedring af de offentlige finanser på lang sigt, lyder det ifølge Reuters i prognosen.

I prognosen regner Europa-Kommissionen ud fra, at halvdelen af asylansøgerne får asyl, og at tre fjerdedele af dem er i den arbejdsdygtige alder. Hvis de har de samme evner som arbejdsstyrken i de lande, der giver dem asyl, vil EUs BNP vokse med 0,26 procent i 2017. Hvis de er lavtuddannede, vil det øge EUs BNP med 0,18 procent i 2017.

På den korte bane vil flygtningene have en lille negativ effekt på EUs offentlige finanser, skriver Reuters, men i 2020 vil det betyde en forbedring af det samlede budgetunderskud på 0,05 procent af BNP.

Ifølge Reuters forventer FN samtidig, at der henover vinteren vil ankomme 5.000 flygtninge om dagen til EU fra Tyrkiet.