EU-parlamentarikere: Det skal være trygt at anmelde sexchikane

Seksuelle krænkelser er til debat i EU-Parlamentet efter medlemmer i medier er blevet beskyldt for sexchikane.

Arkivfoto. Seksuelle krænkelser er til debat i EU-Parlamentet efter medlemmer i medier er blevet beskyldt for sexchikane. Fold sammen
Læs mere
Foto: VINCENT KESSLER

Europa-Parlamentet bør begynde med at feje for egen dør, lyder meldingen fra flere parlamentarikere under en debat om seksuel chikane i EU.

Debatten blev programsat på samlingen i Strasbourg efter flere medier har skrevet om kvindelige assistenter, der er stået frem med oplevelser om seksuelle krænkelser i forbindelse deres arbejde.

Det er den verserende kampagne på de sociale medier under hashtagget #metoo, der har fået kvinderne til at stå frem.

Den spanske parlamentariker Iratxe García Pérez fra den socialdemokratiske gruppe peger på, at sagerne vidner om, at det organ, som parlamentet har til at tage sig af den slags sager, ikke er godt nok.

»Parlamentet har allerede redskaber til at håndtere denne her slags situationer, men de fungerer tydeligvis ikke,« siger hun.

Hun mener, at der bør hentes ressourcer udefra, der kan sikre, at man kommer problemet til livs.

Det britiske medie The Sunday Times har berettet om kvindelige assistenter, der har oplevet seksuelle tilnærmelser og følt sig krænkede af parlamentarikere.

Avisen holder navnene for sig selv. Ingen af dem har politianmeldt episoderne i frygt for at skade deres karriere.

Det er vigtigt, at parlamentet griber muligheden for at skabe forandring, mener Julie Girling, der er parlamentariker i ECR-gruppen.

»Strukturen er til stede, men folk er ikke trygge ved at bruge procedurerne. Problemet er, at det ikke er blevet taget alvorligt nok,« siger hun.

/ritzau/