EU-kritisk Femstjernebevægelse buldrer frem i Rom-kvarter

Efter blodig ballade i Rom-forstad er valg afgjort. Det blev en sejr til den EU-kritiske Femstjernebevægelse.

Giuliana Di Pillo, lige efter det afsløredes af hun havde modtaget 60 % af stemmerne i valget i Rom. Fold sammen
Læs mere
Foto: MASSIMO PERCOSSI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ostia. Femstjernebevægelsen har vundet en klar sejr i forstaden Ostia i den italienske hovedstad, Rom, hvilket kan ses som en strømpil før parlamentsvalget i Italien til foråret.

Det skriver flere italienske medier, herunder Il Fatto Quotidiano.

Giuliana Di Pillo fra det EU-kritiske parti fik 60 procent af stemmerne i anden og sidste runde af lokalvalget. Monica Picca fra centrumhøjrekoalitionen fik 40 procent af stemmerne.

Femstjernebevægelsen har fået ekstra vind i sejlende efter valget af Virginia Raggi til borgmester i Rom i sommeren 2016.

- Der er en sand Raggi-effekt, og det er positivt. I Rom fortsætter vi med at vinde - tilmed imod en koalition af fem partier fra centrumhøjre, siger Luigi Di Maio, partiets premierministerkandidat, til nyhedsbureauet Reuters.

Femstjernebevægelsen er det mest populære parti på landsplan, mens regeringspartiet PD halter noget efter. Det viser de seneste målinger.

Femstjernebevægelsen ønsker, at Italien skal forlade eurosamarbejdet. Der spekuleres også i, at partiet vil arbejde på at få en folkeafstemning om EU-medlemskabet.

Der har været meget fokus på valget i Ostia.

For knap 14 dage siden udviklede det sig blodigt, da et tv-hold besøgte forstaden for at tale med en bandeleder, som angiveligt havde opfordret sine støtter til at stemme på det nyfascistiske parti CasaPound.

Pludselig angreb bandelederen journalisten. Han nikkede tv-reporteren en skalle og hev et rør frem. Derpå begyndte han at slå på journalisten, som brækkede næsen.

Der er parlamentsvalg i Italien fra marts til maj.

/ritzau/