EU kan svare USA igen med told på gravkøer og printere

En fortrolig liste viser nogle af de amerikanske varer, der kan blive ramt af gengældelsestold fra EU.

Store maskiner fra Caterpillar kan potentielt blive ramt af gengældelsestold fra EU, fortæller en anonym kilde. Mike Blake/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Gravkøer fra Caterpillar, printere fra Xerox og kufferter fra Samsonite er blot nogle af de amerikanske varer, som kan blive ramt af en gengældelsestold fra EU, hvis USA indfører told på importerede biler og bildele fra Europa.

Det fortæller en anonym kilde med indblik i EU-Kommissionens fortrolige udkast til en gengældelsesliste til mediet Bloomberg News.

Kommissionen fortalte sidste måned, at EU vil ramme amerikanske varer til en værdi af 20 milliarder euro, svarende til 149,2 milliarder kroner, hvis USA's præsident, Donald Trump, gør alvor af at indføre told på europæiske biler og bildele.

Kommissionen ønsker ifølge Bloomberg News ikke at afsløre, hvilke amerikanske produkter der kan risikere at blive underlagt afgifter fra EU.

»Skulle der kommer told på biler og bildele, hvilket vi ikke ønsker, er vi begyndt at forberede en liste over tiltag, der skal bringe balance i regnskabet.«

»Der er fuld støtte til at gøre det,« siger EU's handelskommissær, Cecilia Malmström, fredag ifølge mediet.

Det amerikanske handelsministerium afleverede for få dage siden en ikkeoffentliggjort rapport om, hvorvidt bilimport udgør en national sikkerhedstrussel for USA, til Det Hvide Hus.

Er det vurderingen, at import af biler fra Europa til USA udgør en national sikkerhedstrussel, vil Donald Trump - uden om Kongressen - kunne pålægge told på biler importeret fra Europa.

Donald Trump har allerede brugt nationale sikkerhedsspørgsmål til at indføre told på stål og aluminium. Han har tidligere truet med at gøre det samme på biler.

/ritzau/