EU indfører forbud mod eksport af dyr fra Storbritannien

Et udbrud af mund- og klovsyge på en landbrugsejendom sydvest for London får EU-Kommissionen til mandag at forbyde dyreeksporter fra Storbritannien.

EU-Kommissionen vil forbyde eksport af levende dyr fra Storbritannien og kød- og mejeriprodukter fra det området i det sydøstlige England, hvor der er udbrudt mund- og klovsyge, oplyste kommissionen lørdag.

- EU-Kommissionen vil indføre hastetiltag mandag, der gør, at eksport af alle levende dyr, kødprodukter og mejeriprodukter fra det berørte område vil blive forbudt, siger kommissionens talsmand, Philip Tod.

- Alle dyr fra det øvrige Storbritannien, dog ikke kød og mejeriprodukter, vil også blive omfattet af et eksportforbud. Dette skridt gælder ikke Nordirland, sagde Tod videre.

Storbritannien arbejdede lørdag intenst på at forsøge at forhindre spredning af den frygtede og smitsomme kvægsygdom, der er blevet konstateret hos en besætning på en landbrugsejendom i Guilford, sydøst for London. Mund- og klovsyge ødelagde store dele af det britiske landbrug i 2001.

/ritzau/