EU er klar med nødhjælp til hårdt coronaramte Indien

Indien befinder sig i en »coronastorm,« siger landets premierminister. EU melder sig klar med hjælp.

 
Indien har torsdag registreret 314.835 nye tilfælde af covid-19, hvilket er det hidtil højeste tal for et enkelt døgn i noget land under pandemien. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Sarah Sander, Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EU har søndag meldt sig klar til at hjælpe Indien, der er rystet af en voldsom coronabølge med høje smittetal.

Det siger EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen.

»Den epidemiologiske situation i Indien er foruroligende. Vi er klar med vores støtte,« skriver kommissionsformanden på Twitter.

»EU samler ressourcer til hurtigt at kunne reagere på Indiens anmodning om hjælp via EUs civilbeskyttelsesmekanisme (et samarbejdssystem i EU om nødhjælp ved katastrofer, red.),« skriver hun.

Janez Lenarcic, der er nødhjælpskommissær i EU, siger, at iltforsyning og andet medicinsk udstyr allerede er ved at blive indsamlet af medlemslande.

Indiens premierminister, Narendra Modi, siger, at Indien er blevet rystet af en »coronastorm« efter stigende smitte i landet.

Indien er blevet ramt af en voldsom coronabølge. Søndag registrerede landet knap 350.000 nyt smittetilfælde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Diptendu Dutta/Ritzau Scanpix.

De seneste fire dage har Indien dagligt registreret flere end 300.000 nye smittetilfælde.

»Vi havde en god fornemmelse, efter at vi håndterede den første bølge succesfuldt,« siger Modi i en radiotale ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»Men denne her storm har rystet nationen,« lyder det.

Søndag blev der registreret tæt på 350.000 nye smittetilfælde, hvilket ifølge nyhedsbureauet dpa er det højeste antal på én dag i hele verden. Det svarer til cirka 25 tilfælde per 100.000 indbyggere.

Til sammenligning svarer Danmarks seneste smittetal på 547 til godt 9 tilfælde per 100.000 indbyggere.

I alt er der nu registreret knap 17 millioner smittetilfælde under pandemien i Indien, der har omkring 1,4 milliarder indbyggere.

Det overgås i absolutte tal kun af USA, der har registreret 32 millioner smittede. I USA sniger indbyggertallet sig dog blot op på 330 millioner.

Det kan være svært at sammenligne smittetal på tværs af lande, da der er forskellige teststrategier og sundhedsvæsener.

/ritzau/AFP