Etårig tysk dreng død af mæslinger

En lille tysk dreng er død af mæslinger. De tyske myndigheder opfordrer ligesom de danske til at alle børn bliver vaccineret mod den dødelige sygdom.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TYSKLAND: Vores nabo mod syd oplever et stigende antal tilfælde af mæslinger. Mandag har en skole i Berlin holdt lukket og sendt 1.025 elever hjem af frygt for yderligere smitte. Samtidig er en lille dreng på halvandet år meldt død af mæslinger, skriver den tyske avis Bild.

Drengen døde 18. februar på sygehuset Reinickendorfer, der specialiserer sig i smitsomme sygdomme. Hvordan han er blevet smittet med mæslinger er uvist, men alle personer, der har været i kontakt med ham, skal ifølge Bilds oplysninger gennemgå et lægetjek.

Berlin har de seneste måneder oplevet en bølge af nye mæslingetilfælde. I den anden uge af februar var der 70 nye tilfælde, og siden oktober er 530 sager blevet indberettet, skriver Bild. Cirka 95 procent af børnene i Berlin bliver vaccineret mod mæslinger.

Dødeligheden ved mæslinger er omkring en ud af 3.000, og andre sjældne bivirkninger ved sygdommen kan være hjernebetændelse, lungebetændelse og mellemørebetændelse.

I Danmark er der også blevet registreret flere tilfælde.

Siden 1987, hvor MFR-vaccinen blev indført, har mæslinger været noget nær fortid med omkring 20-30 tilfælde om året i Danmark. Siden 1987 har vaccinedækningen aldrig været over 90 procent, og det skønnes i dag, at flere end 100.000 personer kan blive syge, skriver Videnskab.dk.

Før vaccinen blev indført, blev mellem 30.000 og 50.000 børn hvert år syge med mæslinger. I 1935 blev 88.000 børn syge, og heraf døde 300.