Et minuts stilhed i Frankrig: »Det her er vores 11. september«

Et minuts stilhed ved Elysee-paladset i Paris. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE WOJAZER

FRANKRIG: Over hele Frankrig er der torsdag klokken 12 blevet afholdt et minuts stilhed for at mindes ofrene for onsdagens terrorangreb mod satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris.

Billeder på Twitter viser, hvordan franskmænd holder hinanden i hånden i en lang kæde på Place de Republique i Paris, og også foran kirken Notre Dame er folk stimlet sammen for at afholde et minuts stilhed. Herefter har kirkens klokker ifølge BBC ringet uafbrudt i ti minutter.

Det britiske medie har talt med flere af de deltagende i Paris, som beskriver onsdag 7. januar som »Frankrigs 11. september« med henvisning til terrorangrebet mod USA 11. september 2001.

Flere andre steder i verden afholdes der også stilhed for at mindes ofrene - også i København, hvor stilheden blev afholdt foran den franske ambassade på Kongens Nytorv.

Samtidig med stilheden jager politiet de to gerningsmænd, der stadig er på fri fod. De er torsdag middag blevet lokaliseret i det nordlige Frankrig, hvor vidner ifølge flere franske medier har set dem køre i en bil med våben og maskeret nummerplade.

BNB