Et gidsel løsladt fra tysk rådhus

To gidsler menes fortsat at være i gerningsmandens varetægt. Han har angiveligt forfulgt en kvindelig medarbejder fra rådhuset.

En specialenhed gør sig klar til at tage sig af gidselsituationen i den sydtyske by Ingolstadt, hvor et gidsel angiveligt er blevet løsladt. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL DALDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TYSKLAND: En af de tre personer, der siden mandag morgen har været holdt som gidsler af en mand på rådhuset i den sydtyske by Ingolstadt, er først på eftermiddagen blevet løsladt.

Det oplyser byens borgmester til lokalmediet Donau Kurier, der også kan berette, at den løsladte er byens tredje-borgmester. Det er fortsat uklart, hvordan det står til med de to andre gidsler. Den ene skal dog være tredjeborgmesterens sekretær samt en kvindelig medarbejder, som gennem en længere periode angiveligt er blevet forfulgt af gidseltageren.

Dette skal have betydet, at gidseltageren - ifølge flere tyske medier en 24-årig mand bevæbnet med en pistol - tidligere har været forment adgang til rådhuset. Ifølge politiet skyldes gidseltagningen, at »han ønsker en afgørelse omstødt.« Der er dog ingen oplysninger om, hvilken afgørelse det drejer sig om.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, skulle desuden have besøgt Ingolstadt senere mandag i forbindelse med sin valgkampsturné. Kansleren er dog blevet enig med Bayerns ministerpræsident, Horst Seehofer, om at aflyse det planlagte besøg.

En forhandlergruppe fra tysk politi er i kontakt med gerningsmanden, men det er uklart, hvilke eventuelle krav han stiller til forhandlerne. Det er heller ikke klart, hvorfor tredjeborgmesteren tilsyneladende er blevet løsladt.

Foruden gerningsmanden og hans gidsler er rådhuset evakueret, og politiet er massivt til stede og har afspærret et større område i byen.