Et foto har afsløret ham: Boris Johnsons far bryder Boris Johnsons regler. Igen

Så er den gal igen. 80-årige Stanley Johnson har tilsyneladende svært ved at følge sin søns coronastramninger.

I marts, da nedlukningen skulle til at begynde, kom Stanley Johnson i fokus ved at sige, at han da i hvert fald ville gå ned på pubben efter en pint alligevel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tolga Akmen/AFP/Ritzau Scanpix

Han er afsløret på forsiden af den britiske tabloidavis Daily Mirror.

Billedet viser, at Stanley Johnson – premierministerens far – har købt ind i sin lokale kiosk uden at bære mundbind. Han har også svært ved at følge de britiske coronaregler, som bliver strammet igen og igen, i takt med at smittetallet stiger i Storbritannien.

Stanley Johnson forseelse skulle have kostet ham en ganske stor bøde. Boris Johnsons regering havde kort forinden besluttet at hæve straffen for ikke at bære mundbind i butikker til 200 pund – svarende til omtrent 1.650 kr.

Over for Daily Mirror erkender den 80-årige, at han måske ikke er »100 procent opdateret« på nye regler, efter at han netop er vendt hjem til London efter tre uger i udlandet.

»Jeg er ekstremt ked af fejlen, og jeg vil absolut opfordre alle til at gøre alt, hvad de kan, for at overholde reglerne om mundbund og afstand,« siger han.

Mundbind har været lovpligtige i butikker og i offentlig transport siden 24. juli. I sidste uge udvidede regeringen kravet til også at gælde hospitaler, biografer, restauranter, barer og pubber.

Det er ikke første gang, at Stanley Johnson kommer i karambolage med de regler, som sønnen igen og igen opfordrer briterne til at følge.

I sommer rejste Stanley Johnson til Grækenland på ferie, selv om udenrigsministeriet advarede mod alle ikkenødvendige udlandsrejser.

I april erkendte han, at han nok havde brudt regeringens daværende udgangspunkt, da han anerkendte, at hans tur i kiosken for at hente en avis næppe kunne kategoriseres som en »essentiel årsag«.

I marts, da nedlukningen skulle til at begynde, stjal han overskrifter ved at sige, at han da i hvert fald ville gå ned på pubben efter en pint alligevel.

Storbritannien registrerede i går 71 nye coronarelaterede dødsfald. Det er det højeste antal siden 1. juli.