Erstatning til 9/11-mistænkt

Britisk erstatning til algerisk pilot, der var fængslet i fem måneder, mistænkt for at være indblandet i terrorangrebet i USA den 11. september 2001.

Luftbillede af New York efter terrorangrebet mod World Trade Center i 2001. Her er det andet af hovedtårnene lige styrtet sammen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Greg Semendinger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Storbritannien er gået med til at betale erstatning til en pilot fra Algeriet, som blev fængslet i fem måneder på grund af mistanke om, at han var indblandet i terrorangrebet den 11. september 2001.

Det skrev vi i 2001 før frifindelsen: Flykaprere undervist af algerisk pilot

Lotfi Raissi blev anholdt 10 dage efter terroranslagene i New York og Washington og sat i et topsikret fængsel, fordi det amerikanske politi mente, at han havde deltaget i al-Qaeda angrebet. Men beskyldningerne mod ham har vist sig at være falske, og han blev senere løsladt. Lige siden har Raissi forsøgt at få renset sit navn, og han siger, at sagen har forhindret ham i at få en stilling som pilot.

- Dette er en af de bedste dage i mit liv. Mit liv var ødelagt, min karriere var ødelagt, og det har været et helvede i ni år. Jeg var udsat for racisme, mit liv var uden sikkerhed, sagde han til BBC efter meddelelsen om erstatningen.

Mistænkt af USA

Den algeriske pilot, der bor i Storbritannien, havde studeret ved en pilotskole i Arizona, og han blev af de amerikanske myndigheder sat i forbindelse med de mænd, som fløj ind i Pentagon. En britisk domstil afviste senere beskyldningerne, men Raissi har måttet kæmpe hårdt for at få tilkendt erstatning.

Det er endnu ikke klarlagt, hvor stort et beløb han skal tilkendes, men for Raissi er det heller ikke pengene, som er vigtige.

- Jeg har kæmpet for retfærdighed. Jeg har været ude efter at få en undskyldning, siger han.

/ritzau/Reuters