Erotisk bestseller sender »mommy porn« i ordbogen

I kølvandet på den erotiske bogsucces »Fifty Shades of Grey« har udtrykket »mommy porn« fundet vej til den engelske ordbog.

En af årets mest omtalte bøger, bestsellertrilogien »Fifty Shades of Grey«, har ikke alene sat salgsrekorder verden over og fået erotisk litteratur ind på boghylder i tusindvis af hjem, den har også føjet et nyt begreb til netudgaven af den engelske ordbog Collins. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAUL LOEB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af årets mest omtalte bøger, bestsellertrilogien »Fifty Shades of Grey«, har ikke alene sat salgsrekorder verden over og fået erotisk litteratur ind på boghylder i tusindvis af hjem, den har også føjet et nyt begreb til netudgaven af den engelske ordbog Collins.

Det er udtrykket »mommy porn«, som redaktørerne af det omfattende opslagsværk har valgt af føje til listen over nye ord og begreber, der er blevet så almenkendte, at de også skal kunne findes i en ordbog.

Netop »mommy porn« er et af de begreber, som en lang række anmeldere og kritikere har valgt at hæfte på Fifty Shades-trilogien, der primært henvender sig til kvindelige læsere.

Og lige præcis kvinderne er noget, der sættes en streg under, hvis man slår begrebet op i Collins.

Her kan man således læse, at »mommy porn« er »en genre af erotisk fiktion designet til at appellere til kvinder«.

Det nyt udtryk er dog ikke det eneste, der har fundet vej til Collins. Ordbogen er således blevet opdateret med i alt 85 andre nye begreber eller ord, skriver den engelske avis The Sun.

Blandt andet kan man slå ordet »floordrobe« op, hvis man mangler en beskrivelse til en bunke tøj efterladt på gulvet, eller man kan bruge ordet »frenemy« til at beskrive en fjende, der giver sig ud for at være ens ven.

Ligeledes er det skotske slangord for beruset »blooted« taget med, mens »tiger mother« er med for at beskrive en meget striks mor med høje krav til sit barn.

Foreløbigt er de nye ord kun taget med i netudgaven af Collins-ordbogen, senere vil det være op til redaktørerne af værket at beslutte, hvorvidt det også skal med i printudgaven.

Herhjemme er »mommy porn« for øvrigt blevet betegnet som »husmorporno« flere steder. Om det bliver del af den danske ordbog må tiden vise.