Erdogan står fast på terrorkamp efter nyt blodigt angreb

Den tyrkiske præsident mener, at terrorister har angrebet Ankara, da de taber terræn andre steder til hæren.

Det blodige bilbombeangreb, som søndag gennemrystede Ankara er blot udtryk for en svækkelse blandt terroristerne, som den tyrkiske hær nu er endnu tættere på at have krammet på, slår præsident Recep Tayyip Erdogan fast. Fold sammen
Læs mere

Det bombeangreb, som søndag rystede Ankaras gader, vil kun styrke Tyrkiets kamp mod terror, slår præsident Recep Tayyip Erdogan fast.

Tyrkiet vil aldrig, siger præsidenten, opgive retten til at forsvare staten og tyrkerne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det voldsomme angreb rammer ekstra hårdt, da det kommer mindre end en måned, efter at et lignende voldsomt selvmordsangreb ramte et andet sted i hovedstaden.

Søndagens bombe har kostet mindst 34 mennesker livet. 125 andre modtager behandling på sygehuse, fortæller sundhedsminister Mehmet Muezzinoglu.

Mange sårede er fortsat i kritisk tilstand, så dødstallet kan stige.

Analysen fra Erdogan lyder, at terrorgrupper angriber Ankara, fordi de taber terræn andre steder til tyrkiske sikkerhedsstyrker.

Andre officielle kilder i landet har allerede slået fast, at kurdiske militante står bag, men ingen har foreløbigt taget skylden for bomben.

Myndighederne siger, at der som i februar er tale om et selvmordsangreb. Denne gang kørte en bil, formodentlig ladet med sprængstof, hen til en busholdeplads centralt i byen og detonerede eksplosiverne.

En eller to af de dræbte er gerningsmænd ifølge myndighederne.

En domstol i Ankara har søndag beordret adgangen til Facebook og Twitter lukket, rapporterer CNN Türk. Det sker, da billeder fra bombestedet er delt på de sociale medier.

/ritzau/