Erdogan rejser til Muhammed Alis begravelse

Ved stor højtidelighed for den afdøde bokser skal hans kiste køres gennem barndomsbyens gader i Kentucky,

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, vil deltage i en begravelseshøjtidelighed i Louisville for den afdøde bokselegende Muhammad Ali, oplyser en talsmand for Alis familie, Bob Gunnell.

Det afslører talsmanden under en gennemgang af detaljerne for højtideligheden omkring begravelsen, der finder sted fredag.

Muhammad Ali, der tre gange var verdensmester i sværvægtsboksning og en fremtrædende talsmand for sortes rettigheder, døde lørdag efter mange års sygdom. Han regnes af mange som det 20. århundredes største sportsmand.

Mindehøjtideligheden finder sted i Alis barndomsby, Louisville, i den amerikanske stat Kentucky.

Torsdag vil der være en privat højtidelighed for den afdøde bokser. Dagen efter afholdes den offentlige ceremoni, hvor hans kiste vil blive kørt gennem Lousivilles gader.

En talsmand for den tyrkiske præsident bekræfter, at Erdogan deltager.

- Vi kan bekræfte, at præsidenten vil rejse til Louisville, Kentucky, for at deltage i legenden Muhammed Alis bisættelse. Han rejser onsdag aften, siger talsmanden.

Muhammad Ali, der i 1964 første gang blev verdensmester under det kristne fødenavn Cassius Marcellus Clay, konverterede kort efter til islam og ændrede sit navn.

/ritzau/AFP