Er babyen »dreng«, »pige« eller ... »blank«?

Som første land i Europa har Tyskland bestemt, at tyske forældre fra 1. november kan kategorisere deres nyfødte børns køn som »blank«.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: JENS WOLF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TYSKLAND: Fremover får tyskerne en tredje mulighed ud over »dreng« eller »pige« at hæfte på fødselsattesten. Nybagte forældre kommer nemlig til at kunne udfylde kønnet som »blank« fra 1. november i år, skriver spiegel.de.

Lovændringen betyder, at forældre kan undgå at krydse deres babys køn af som han eller hun, hvis den er født med karakteristika fra både mænd og kvinder. Dermed kan barnet selv vælge senere i livet, hvilket køn vedkommende ønsker at leve som. Samtidig giver loven også folk mulighed for helt at fravælge et køn.

Tyskland er det første land i Europa til at indføre det ubestemte køn, men det er umiddelbart uklart, hvordan ændringen kommer til at fungere i forhold til andre personlige papirer som eksempelvis passet.

Derfor har det tyske tidsskrift om familieret FamRZ opfordret til at introducere en kategori med bogstavet X, som skal supplere M for male (mand, red.) og F for female (kvinde, red.).

Loven blev gennemført tilbage i maj i Tyskland, men inden da var Australien det første land til at præsentere juridiske retningslinjer på kønsfronten. Her gælder reglen for alle personlige papirer, og de australiere, der ønsker det, kan bruge den tredje kategori, uanset om de har fået en kønsskifteoperation eller ej, skriver spiegel.de.