Epsteins fængselsvagter anholdt og tiltalt: Hvad lavede de, da rigmanden begik selvmord?

Fængselsbetjentene, der skulle kigge til den sexovergrebs-anklagede rigmand hver halve time, anklages nu for at have løjet om, hvad de lavede den nat, Epstein døde.

 

Jeffrey Epsteins celle var kun 1,5 meter væk det fællesområde, hvor fængselsbetjentene befandt sig. Men alligevel formåede den sexovergrebsanklagede milliardær at hænge sig selv i sin celle  natten til 10. august i år.

Nu er fængselsvagterne, der skulle kigge ind til ham hver halve time, blevet tiltalt for at have løjet om, hvad de lavede den nat. Det skriver The Guardian.

Selvom Epstein havde forsøgt at begå selvmord et par uger tidligere, lod de to betjente, Tova Noel og Michael Thomas, angiveligt være med at kigge ind til ham flere gange den nat, han døde.

De sad i stedet »ved deres skriveborde, surfede på internettet og bevægede sig omkring i fællesområdet« i fængslet, lyder det i tiltalen fra New Yorks statsanklagere ifølge The Guardian.

Noel kiggede på møbler på internettet, og Thomas læste sportsnyheder og kiggede på motorcykeludsalg. De to betjente sov også i omtrent to timer, står der i tiltalen.

Begge betjente har erklæret sig ikkeskyldige i tiltalen. De er de første, der er blevet tiltalt i forbindelse med Epsteins død, som har fået enorm opmærksomhed – ikke mindst på nettet, hvor konspirationsteorier om, at rigmanden i virkeligheden blev dræbt, lever i bedste velgående.

Epstein, der var dømt som serievoldtægtsforbryder, sad fængslet, mens han ventede på en retssag, hvor han stod anklaget for menneskehandel og alvorlige, seksuelle overgreb mod flere mindreårige piger.

Ifølge tiltalen fra New Yorks statsanklager har de to betjente, der skulle holde øje med Epstein, flere gange løjet om, at de tjekkede op på den fængslede rigmand i nattens løb – men det gjorde de ikke, hævder anklagen.

Der blev ikke kigget ind til de indsatte mellem 22.30 9. august og klokken 06.30 næste dag, hvor Epstein altså blev fundet død i sin celle, står der i tiltalen.

Selvom begge betjente tidligere har fastholdt, at de tjekkede op de indsatte, har de også begge angiveligt indrømmet, at det er løgn. Michael Thomas har således ifølge tiltalen fortalt en af sine overordnede, at de ikke kiggede ind til nogen indsatte overhovedet.

Epstein blev anholdt for menneskehandel i sommer, og sagerne mod ham væltede frem i offentligheden, da han blev varetægtsfængslet. Epstein var inden da ikke bare en dømt serievoldtægtsforbryder, men også en milliardær, der festede med magtfulde mennesker som den britiske prins Andrew, den tidligere præsident Bill Clinton, skuespilleren Kevin Spacey og Donald Trump.

Det er præcis derfor, at konspirationsteoretikere ikke tror på, at Epstein begik selvmord. De mener, at der må have været flere af hans magtfulde venner, som ønskede at se ham død, da han blev anholdt for menneskehandel. På den måde kunne de undgå, at han tog nogen af dem med sig i faldet.

New Yorks retsmedicinske chef har offentliggjort obduktionsrapporten. Den peger på selvmord som dødsårsag. En privat retsmediciner, som Epsteins efterladte har hyret, har peget på en brækket knogle i nakken, som snarere antyder, at Epstein blev kvalt. Det har endnu engang sat konspirationsteorierne i gang.

Søndag gav den britiske prins Andrew et interview om sit forhold til Jeffrey Epstein, der mildest talt har fået hårde reaktioner. Det er af en ekspert blevet kaldt for en af »de største PR-katastrofer i historien«.