Englands træner lod tre af sine yngste spillere skyde straffespark: »Det er mit ansvar, og det hviler helt på mig«

Tre unge, engelske spillere formåede ikke at skyde straffesparksboldene i nettet under søndagens EM-finale. Det har siden vakt debat om, hvorvidt England valgte de rigtige spillere til de skæbnesvangre skud.

Se videoen af straffesparkskonkurrencen der gav Italien EM-trofæet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Englænderne har de seneste uger troet stålfast på en EM-sejr og tilmed proklameret, at fodbolden »kommer hjem«.

Men søndag aften blev den drøm knust, eftersom England brændte tre straffespark, mens Italien blot brændte to.

De tre engelske spillere, som ikke formåede at få bolden i nettet, var Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka. De er henholdsvis 23, 21 og 19 år gamle.

Både Sancho og Saka græd for åben skærm efter kampen, og i kølvandet på nederlaget sætter mange nu spørgsmålstegn ved, om det var rigtigt at lade så unge spillere tage de afgørende spark.

Det engelske landsholds fodboldtræner, Gareth Southgate, har imidlertid gjort det klart, at han valgte og har ansvaret for, hvem der tog straffesparkene.

»Det er op til mig. Jeg har valgt straffesparkstagerne ud fra, hvad vi har gjort til træning. Ingen er alene. Det er mit ansvar, og det hviler helt på mig,« sagde Southgate ifølge Sky News.

»Det vil formentligt gøre ondt i resten af vores karrierer«

Rashfords straffespark ramte målstolpen, mens Sanchos skud blev reddet af den italienske målmand Gianluigi Donnarumma.

Det sidste og afgørende skud, som den 19-årige Saka sparkede for det engelske hold, blev ligeledes holdt væk fra målet af den italienske målmand.

»Det er min beslutning at give ham (Saka, red.) straffesparket. Det er fuldkommen mit ansvar,« sagde den engelske landstræner til The Guardian:

»Vi arbejdede med det til træning. Dette var rækkefølgen, vi endte ud med.«

Den engelske anfører, Harry Kane, sagde ifølge The Guardian, at Englands straffesparksnederlag ville hjemsøge holdet i resten af deres karrierer.

»Vi skal være ekstremt stolte af, hvad vi har opnået,« sagde Kane:

»Vi er alle sammen vindere, og det kommer til at gøre ondt i noget tid. Det vil formentligt gøre ondt i resten af vores karrierer, men sådan er fodbold.«

Harry Kane og Harry Maguire scorede på deres straffespark for det engelske landshold.

Den 19-årige Bukayo Saka spiller til dagligt for Arsenal FC, mens 23-årige Marcus Rashford spiller for Manchester United. Den 21-årige Jadon Sancho har spillet for Borussia Dortmund, men skifter til Manchester United efter slutrunden.