Englands dyreste fodboldspiller i stormvejr: Brugte 80.000 pund i Las Vegas

En britisk fodboldstjernes eskapader i sommerferien har startet en debat i det fodboldglade land om, hvor sjovt en professionel sportsmand må have det.

Engelske Jack Grealish skiftede i sommeren 2021 til Manchester City fra Aston Villa. Skiftet gjorde ham til den dyreste spiller i engelske Premier League nogensinde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Matthew Childs/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

100 millioner pund.

Det svarer til omkring 865 millioner danske kroner og er den pris, som den engelske fodboldklub Manchester City i 2021 betalte for superstjernen Jack Grealish.

Prisen gør ham til den dyreste spiller nogensinde i den engelske Premier League, hvilket har skabt store forventninger til den offensive landsholdsspiller.

26-årige Jack Grealish vandt da også ligaen med sit hold, men er en måned senere kommet i de britiske mediers søgelys for alt andet end sine præstationer på fodboldbanen.

I weekenden fangede avisen The Sun nemlig spilleren i beruset tilstand på vej hjem fra en natklub klokken fire om morgenen i Las Vegas, hvor han angiveligt skulle have brugt 80.000 pund, eller 700.000 kroner, på 116 flasker champagne.

Jack Grealish' opførsel har skabt en heftig debat i Storbritannien, hvor flere mener, at det er en uacceptabel og uprofessionel opførsel fra en mand, der både er en stjerne for de engelske mestre og det engelske landshold.

Den tidligere engelske fodboldspiller Danny Murphy opfordrer den 26-årige spiller til at »holde lav profil uden for banen« og ikke »være den første til festen og den sidste ude«, som han siger til radiokanalen Talk Sports.

Det er dog ikke alle, der er enige i, at Jack Grealish ikke burde drikke sig fuld i sin fritid. Mange forsvarer Manchester City-spilleren og hans ret til at have det sjovt i sin ferie.

»Hvad gør Jack Grealish egentlig forkert ved at være i Vegas og nyde sin fridag,« spørger hans tidligere holdkammerat, Barry Bannan.

»Han har lige vundet sit første store trofæ, og han nyder livet som et normalt menneske. Lad ham være.«

»Nå ja, de har også lov til at hygge sig,« lyder flere af kommentarerne på Twitter.

Jack Grealish har siden skiftet til Manchester City haft svært ved at slå igennem i både sin klub, hvor det kun blev til tre mål sidste sæson, og på det engelske landshold. Han er derfor flere gange blevet skudt i skoene, at han ikke lever op til de store summer, som Manchester City brugte på at hente ham.

Det får flere fans til at mene, at fodboldverdenen er »mere ude efter« Jack Grealish end øvrige fodboldspillere.

»I en branche, hvor spillerne for så vidt er løsrevet fra det »normale«, er det rart at se dem opføre sig som normale, gennemsnitlige drenge,« skriver en Aston Villa-fan om Jack Grealishs ferie på Twitter uden dog at komme ind på, at 116 flasker champagne på én aften næppe er gennemsnitligt.

Manchester City spiller deres næste kamp 21. juli i USA som en del af forberedelserne til den kommende sæson.