Engelsk toppolitiker fundet død på festival

Den engelske toppolitiker Christopher Shale og nær ven af premiereministeren er blevet fundet død Glastonbury Festival i England.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Glastonbury Festival er ramt af tragedie. Søndag morgen klokken 9.00 blev liget af en mand midt i 50'erne fundet død på et toilet i VIP-området på en af verdens største festivaler. Det skriver The Guardian.

Selvom politiet endnu ikke har offentliggjort hans identitet, tyder alt på, at det er toppolitikeren Christopher Shale. Som leder af en konservativ Oxfordshire-gruppe var han således også en nær ven af premierminister David Cameron, skriver BBC.

Politiet arbejder fortsat på at bestemme dødsårsagen. Chefen for festivalen, Micahel Eavis, fortæller til medierne, at man ledte efter Shale i løbet af natten, da han var meldt savnet.

Premierminister i sorg

Premierminister David Cameron har udsendt en pressemeddelelse, hvor han udtrykker sorgen over vennens død.

- En stor klippe i mit liv er pludselig rullet væk. Christopher var en af de mest generøse mennesker, jeg nogensinde har kendt - han gav til andre, hans tid, hans hjælp, hans entusiasme og vigtigt af alt hans kærlighed til livet, skriver David Cameron i en pressemeddelelse.

- Det var i den ånd, at han bidrog massivt til den konservative parti, både lokalt og nationalt. Vores kærlighed og tanker går til Nikki og familien. De har mistet en fantastisk far, West Oxfordshire har mistet en stor og dejlig mand og som så mange andre, har Sam (Camerons kone Samatha, red.) og jeg mistet en nær og værdifuld ven, skriver David Cameron.

Kritik af det lokale parti

Hans død sker samtidigt med afsløringen af et kontroversielt dokument skrevet af Shale i avisen Daily Mails søndagsversion Mail on Sunday.

I dokumentet skulle han angiveligt opfordre til en radikal forandring i det lokale parti for at øge medlemsskabet, efter at partiet har mistet opbakning.