Endnu et angreb rammer tysk flygtningecenter

Racistiske angreb rasler ned over tyske flygtningecentre. Senest har gerningsmænd forsøgt at sætte brand til et flygtningecenter i Dortmund.

Søndag morgen blev et tysk asylcenter i Dortmund angrebet af brandstiftere. Senere samme dag i Dortmund blev donerede genstande fordelt til flygtninge i et distributionscenter. Fold sammen
Læs mere
Foto: INA FASSBENDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et flygtningecenter i den tyske by Dortmund er natten til søndag blevet ramt af et brandattentat.

Her forsøgte ukendte gerningsmænd at sætte brand til en skole, der benyttes som flygtningecenter, skriver Berliner Morgenpost.

Angrebet på centret melder sig i rækken af flere angreb mod tyske flygtningecentre.

Inden for det seneste år er antallet af angreb tredoblet, skriver den tyske avis Der Spiegel.

De mange angreb har vakt bekymring i Tyskland, der venter op mod 750.000 asylansøgere i år som følge af den nuværende flygtningekrise.

Og Tyskland er da også det land i EU, der modtager flest asylansøgere. Lørdag åbnede det for at tage imod 10.000 flygtninge alene fra Ungarn.

Den store flygtningetilstrømning til landet, har dog fået Der Spiegel og Die Welt til at rapportere om et splittet Tyskland.

På den ene side bakker en stor del af den tyske befolkning op om kansler Angela Merkel og den tyske regerings ønske om at vise solidaritet ved at byde flygtninge velkommen.

Men på den anden side har den ekstreme tyske højrefløj reageret med intolerance og vold over for den største flygtningestrøm til Tyskland siden Anden Verdenskrig, hvilket brandattentatet i Dortmund er det seneste eksempel på.