Endnu en republikaner vil være præsident

Senator Rand Paul har officielt meldt sit kandidatur til valgkampen om at blive den næste amerikanske præsident i 2016.

Foto: DARREN MCCOLLESTER.
Læs mere
Fold sammen

USA: Republikanerne i USA har nu fået to navne at overveje, når de næste år skal vælge den politiker, der skal dyste med Demokraternes kandidat om den amerikanske præsidentpost.

Den konservative senator Rand Paul meddeler tirsdag, at han stiller op som kandidat til næste års valg.

»Jeg stiller op som præsident for at få vores land tilbage til principperne om frihed og mindre statsligt bureaukrati,« siger den 52-årige Rand Paul ifølge Reuters.

Offentliggørelsen kommer få timer før, Rand Paul går på scenen til et politisk møde i sin hjemstat, Kentucky, hvor hans valgkampagne formelt forventes at blive skudt i gang.

Rand Paul er den anden politiker, der har meldt sit kandidatur i Det Republikanske Parti. Senator Ted Cruz fra Texas meddelte i sidste måned, at han går efter at vippe demokraterne af pinden, når afløseren for præsident Barack Obama, der næste år har siddet det maksimale to perioder, skal findes.

Rand Paul blev valgt ind i det amerikanske senat i 2011.

Indtil videre har ingen demokratiske politikere offentliggjort deres kandidatur, men Hillary Clinton er på forhånd blandt favoritterne til at stille op og også vinde nomineringen. Hvis hun vinder, vil hun være den første kvindelige præsident i USA.