Endnu en ministerkandidat takker nej til Trumps jobtilbud

Philip Bilden var udset til posten som USA's kommende flådeminister. Men han har takket nej til jobbet.

Foto: MANDEL NGAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington D.C.. Philip Bilden har afvist at blive USA's næste flådeminister. Det oplyser det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, søndag.

Philip Bilden er dermed den seneste i en række af kandidater, der har takket nej til at gøre tjeneste i Donald Trumps administration.

- Dette var en personlig beslutning baseret på private overvejelser og de væsentlige udfordringer, han står over for med at adskille sig selv og sine forretningsinteresser (fra embedet, red.), udtaler forsvarsminister James Mattis i en erklæring.

Han tilføjer, at administrationen snarest vil finde et alternativ til Philip Bilden.

- Selv om jeg er skuffet, så forstår og respekterer jeg hans beslutning og ved, at han vil blive ved med at arbejde for vores land på andre måder, siger forsvarsministeren.

Philip Bilden er en fremtrædende aktieinvestor, og da han blev nomineret til posten som USA's kommende flådeminister, blev der sat spørgsmålstegn ved, hvorvidt han var i stand til at adskille sine forretningsinteresser og rollen som minister.

Ministeren for den amerikanske flåde tjener som øverste chef for både flåden og marinekorpset.

Med Philip Bildens beslutning står Donald Trump og forsvarsminister James Mattis nu uden officielt nominerede kandidater til at stå i spidsen for både flåden og hæren.

Tidligere på måneden trak Vincent Viola sit kandidatur til posten som minister for hæren.

Hans beslutning skyldtes ifølge AFP ligeledes potentielle interessekonflikter mellem hans omfattende investeringer og rollen som minister.

Donald Trump måtte også tidligere på måneden konstatere, at hans kandidat til posten som arbejdsminister, Andrew Puzder, takkede nej til jobbet.

Den nyudnævnte nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn blev tidligere på måneden også tvunget til at trække sig fra posten.

Det skete, efter at han blev anklaget for at lyve over for sine kolleger i Det Hvide Hus om hans kontakt med russiske topembedsmænd.

/ritzau/AFP